Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Училишта

 

 

 

       

 

OУ “КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ – ПИТУ”

 Општинското основно училиште „Кузман Јосифовски – Питу“ се наоѓа на ул. „Антон Попов“  бр. 2  во Општина Кисела Вода.   Основано во 1962 година.  Наставата се одвива на македонски јазик  со ученици од  1 до 9 одделение   во два објекта  – централно  и подрачно.  Површината на објектот во централното училиште  е 2822,34м2 а површината на училишниот двор е  5481,00м2.  Објектот  на подрачното   училиште располага  со површина  1532,00м2,  а  училишниот двор  4415,00 м2 

 

 

   

 

Населба

Црниче

Адреса

централно: Ул. ,,Огњан Прица,, 2

подрачно: "Наум Охридски" б.б  Црниче

Телефон

централно : 3165-365  

подрачно: 2734 425

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

 

Директор

Мишела Николовска-Милеска

 

 

 

 

ООУ “КРУМЕ КЕПЕСКИ”

Општинското   основно училиште "Круме Кепески" се наоѓа  на ул. „Христо Татарчев“ бр.46 - Општина Кисела Вода,  основано  во 1993. Наставата се изведува во централно  и  подрачно  училиште. Подрачното училиште се наоѓа  во населбата Припор кое е изградено во 1982 година и  опфаќа ученици од прво до петто  одделение. Централното училиште располага со 2719.м2  а подрачното со 759м2. Дворното место во центалното е 1400.м2 а во подрачното 6418м2.

Населба

Кисела Вода

Адреса

Централно  ул. Христо татарчев  бр. 46.

Подрачно  ул.Христо Татарчев, бр.67-а

 

Телефон

2777-500 

2781-323

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.;

 

 

Директор

Павлина Трипуновска

 

 

 

ООУ “КИРИЛ ПЕЈЧИНОВИЌ”

 

Општинското   сновното училиште "Кирил Пејчиновиќ" се наоѓа  на ул. „ Пушкинова“ бр. 17 “ - Општина Кисела Вода . Наставата се изведува  на македонски јазик  од прво до девето  одделение.  Кирил Пејчиновиќ  е најголемо основно училште на општина Кисела Вода   со   925   ученици.    Располага  со  7518 .м2  површина на  училишниот  објект  и дворно   место.  Училиштето  има централно греење  а со реновирање на фасадата   е обезбедена и енергетска ефикасност.

Населба

11-ти Октомври – згради

Адреса

Ул. ,,Пушкинова,, бр. 17

Телефон

2776-643

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

 

Директор

 

Борче Миревски

 

 

 

ООУ “КУЗМАН ШАПКАРЕВ”

Општинското   сновното училиште "Кузман  Шапкарев " се наоѓа  на ул. „Антон Димитров “ бр.   135  во населба   Драчево   - Општина Кисела Вода.  Наставата се изведува на  македонски јазик   од прво до девето  одделение.   Училиштето  располага со  5237.м2   површина на објектот, а  површината  на спортскиот терен изнесува 1950.м2 на кој  се изградени  тениско игралиште,  повеќенаменско  игралиште  а поставени  се и фитнес справи. 

Населба

населба Драчево

Адреса

Ул. ,,Антон Димитров бр.135

Телефон

2720-034

2793-002

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Директор

Весна Настоска

 

 

ООУ “НЕВЕНА ГЕОРГИЕВА – ДУЊА”

Општинското   сновното училиште "Невена Горгиева –Дуња " се наоѓа  на ул. „ Михаил Чаков“ бр 2  - Општина Кисела Вода . Наставата се изведува  на македонски јазик  од прво до девето  одделение.    Училиштето   е  приклучено  на централно греење,а  реновираната   фасада обезбедува  енергетска ефикасност.   Располага  со  2150.8 м2  површина на  училишниот  објект  и дворно   место.  

Населба

11-ти Октомври – згради

Адреса

Ул. ,, ,,Михаил Чаков”  бр.2

Телефон

2776-230

2700-537

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

 

 

Директор

Хари Стојаноски 

 

 

 

ООУ “ПАРТЕНИЈА ЗОГРАФСКИ”

Општинското   основно училиште  " Партенија Зографски  " се наоѓа  на ул. „Доситеј  Обрадовиќ“ бр 18  - Општина Кисела Вода . Наставата се изведува  на македонски јазик  од прво до девето  одделение.    Училиштето   е  приклучено  на централно греење,  реновираната   фасада  обезбедува  енергетска ефикасност.  Располага  со 4405   м2  површина на  училишниот  објект  и дворно   место  7378м2,  а површина на спртски терени и игралишта  изнесува 1300м.  

Населба

Цветан Димов

Адреса

Ул. Доситеј Обрадовиќ,,бб

Телефон

2770-719

2771-753

Факс. 2700-150

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

 

Директор

Стефче Василевски 

 

 

 

0ОУ “РАЈКО ЖИНЗИФОВ”

Општинското   основно училиште  " Рајко Жинзифоф" се наоѓа на ул. “ Иван Хаџиниколов“ бр 2 населба  Драчево   - Општина Кисела Вода. Наставата се изведува во централно  и  подрачно  училиште  на македонски јазик  со ученици од прво до девето одделение. Централното училиште располага со  површина на објект  од 4276.м2   и  дворно место 13.758.м2   Училиштето располага  со спртски терени, кошаркарско  игралиште, фудбалско игралиште и  атлетска патека кои овозможуваат реализција на   спортско - рекративни физички активности со учениците за време на наставата.

Подрачното  училиште во Пинтија e сo површина на објектот  3546м2 и дворно место 2800м2.  Наставата се изведува во две смени.   

Населба

Драчево - Пинтијa

Адреса

Ул. Иван Хаџиниколов,, бр. 2

Телефон

2791-025

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Директор

Елизабета Славковска

 

  

 

ООУ “СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

 

Општинското  основно училиште  " Св.Климент Охридски  " се наоѓа  на ул. “ Јустинијан Први “ бр 98  во с. Драчево - Општина Кисела Вода . Наставата се изведува  на македонски јазик  од прво до девето  одделение.    Училиштето   се  затоплува со сопствено парно  греење.  Објектот  е најстар со специфична архитектура  и оваа година ќе прослави 74 години од своето постоеење  Располага  со 1900 м2  површина на  училишниот  објект  и  големо пространство  на  дворно  место  од 3.5 хектари на кое се изградени   спортски терени и игралишта  од 1140м2.  

 

Населба

Село Драчево

Адреса

Јустинијан I бр. 98

Телефон

2791-065

2700-324

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

 

 

Директор

Татјана Бурник

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa