• Кисела Вода меѓу најуспешните

  Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски и градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец-Алексиќ,доделија нови 50 решенија за легализација на дивоградби.

 • Ново училиште во Драчево

  Отворени вратите на на новоизграденото училиште во населбата Драчево ООУ “Рајко Жинзифов, симбол на кинеско-македонското пријателство”

 • Отворена градинка во Црниче

  Градинката “Перуника” е првиот јавен објект кој за греење користи биомаса

 • Кисела Вода доби целосно нов Дом на културата

  Станува збор за целосно, темелно реконструиран објект изграден во 1959 година, руиниран и надвор од употреба од 1990 година.

 

 

Насловна

Се собира кабастиот отпад низ општина Кисела Вода

Голема акција за собирање на кабастиот отпад се одвива оваа седмица во општина Кисела Вода. преку секторот за Месна самоуправа и социјална заштита, заедно со ЈП “Комунална Хигиена“ Скопје.

Активностите  се реализираат пооделно по урбани и месни заедници според датумот предвиден за одложување на отпадот според следната динамика:

Во Урбана заедница Кисела Вода собирање на кабаст отпад ќе биде на 06.03.2017 година (понеделник) на следниве локации:

•             ул. Георги Димитров 52- кај Дом за слепи лица

•             ул. 14 Декември на спој со ул. Димо Хаџи Димов

•             ул.Христо Татарчев - последна автобуска 24 (до пунктот за Улица и патишта)

Во урбана заедница Расадник

•            ул. Сава Ковачевиќ 47 д

•             1512/13 (бочно од ресторан Ексклузив)

Во месна заедница Припор

•             Ул. Христо Татарчев крак 14/2

•             ул.Христо Татарчев – до месната заедница Припор

•             месност Теферич ( до спортското игралиште)

На 07.03. 2017 година (вторник) кабаст отпад ќе се собира во:

Урбана заедница Пржино на локација:

•             На спој на ул.Кавалска со ул. Пржино

•             ул. Мариовска (кај Треска склад)

•             Ул. Милан Мијалковиќ ( кај Зур –маркет)

Урбана заедница Црниче на локација:

Ул. Наум Охридски бб. – пред месна заедница Црниче

Ул. Востаничка- кај маркет Рептил

Урбана заедница Бирарија на локација:

•             ул.Димо Хаџи Димов бр 2 ( кај такси зоната)

•             Ул. Томе Арсовски бр.41( кај парк Бирарија)

 

 

На 08.03.2017 година ( среда) кабаст отпад ќе се собира во:

Урбана заедница Цветан Димов на локација:

•             Емил Зола бр.7

•             Ул. Божидар Аџија ( пред Студентскиот дом Пелагонија)

Урбана заедница  11 Октомври –згради:

•             Ул. Пушкинова- кај Парк Пушкин

•             Ул. Ѓорги Сугаре бр.8

Урбана заедница 11 Октомври – бараки на локација:

•             Пред месна заедница

•             Ул. Првомајска бр.7- Градинар кај кошаркарското игралиште

На 09.03.2017 година ( четврток) кабаст отпад ќе се собира во:

Урбана заедница  ,,Бобан Трпков" населба Драчево:

•             ул. Иван Хаџи Николов-кај КАМ МАРКЕТ

•             ул. Иван Хаџи Николов- кај ЖИТО МАРКЕТ

•             ул.Коперникова – кај зградите

•             ул. Бранко Заревски –помеѓу зграда бр.78 и зграда бр.80

Месна заедница село Драчево на локација :

•             ул. Драчевска – на сред село пред мостот

Месна заедница Подстаница на локација:

•             пред месна заедница

На 10.03.2017 година ( петок) кабаст отпад ќе се собира во :

Месна заедница Пинтија на локација:

•             Ул. Саса-  кај Паркот Детски сон

•             Ул. Јабланица бр.101

Месна заедница Усје на локација:

•             Ул. Првомајска 1- кај Церес

Кабаст отпад опфаќа секаков вид на домашен отпад (мебел, бела техника, електронски отпад, опрема – делови за бања и купатило) освен градежен шут, гранки и комунален смет.

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Улиците „Кавалска“ и „Томе Арсовски“ утре без струја https://t.co/OSABwNm7d8
O_KiselaVoda Утре две улици во Кисела Вода без струја https://t.co/BCepAyeMaQ
O_KiselaVoda Јавен оглас за вработување негуватели Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за врабоитување на... https://t.co/cnb4QuZbuw