• Кисела Вода меѓу најуспешните

  Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски и градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец-Алексиќ,доделија нови 50 решенија за легализација на дивоградби.

 • Ново училиште во Драчево

  Отворени вратите на на новоизграденото училиште во населбата Драчево ООУ “Рајко Жинзифов, симбол на кинеско-македонското пријателство”

 • Отворена градинка во Црниче

  Градинката “Перуника” е првиот јавен објект кој за греење користи биомаса

 • Кисела Вода доби целосно нов Дом на културата

  Станува збор за целосно, темелно реконструиран објект изграден во 1959 година, руиниран и надвор од употреба од 1990 година.

 

 

Насловна

Негувателите ангажирани од Кисела Вода добија потврди за успешно реализираниот проект

Успешно реализиран проектот “Подобрување на човечките капацитети на градинките во општина Кисела Вода за потребите за згрижување на деца”, кој во изминатите 6 месеци се одвиваше како резултат на Договорот за соработка помеѓу УНДП и Општина Кисела Вода, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување за 2016 година и Програмата за вработување на Владата на РМ за активните програми и мерки за вработување за 2016 година.

Преку програмата Општинско – корисна работа, осум невработени лица, негуватели, кои беа работно ангажирани од страна на општина Кисела Вода, согласно објавениот јавен оглас, добија потврди за својот успешен ангажман. Се работеше за невработени лица евидентирани во АВРМ најмалку една година кои, преку Секторот за локален економски развој на општината, добија работен ангажман во  јавните детски градинки на територија на општина Кисела Вода, за период од шест месеци, за што добиваа паричен надомест и се стекнаа со практични искуства и вештини за нивно постепено вклучување на пазарот на труд.

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Работилница за лица со посебни потреби во ООУ „Кузман Шапкарев“ https://t.co/Vr1LDA6zzy
O_KiselaVoda Ќе се собира кабастиот отпад во општина Кисела Вода https://t.co/hCawcNLFKD