• Пакетчиња за дечињата од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

  Во пресрет на новогодишните празници, градоначалникот Филип Темелковски ги посети учениците од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

 • Конституиран новиот совет на Општина Кисела Вода

  Советот на општина Кисела Вода ја одржа првата конститутивна седница и на истата беа верификувани мандатите на 23 - те нови советници на општината.

 • Започнаа приемните денови кај Градоначалникот Темелковски

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски денес започна со средби со граѓани, невладини организации и граѓански здруженија во својот кабинет.

 • Финализираше целосната реконструкција на Паркот Шопен

  Општина Кисела Вода изгради две нови детски игралишта во Паркот Шопен.

 

 

Насловна

Советот на општина Кисела Вода ја одржа 51-та пленарна седница

На 51-та седница на Советот на општина Кисела Вода која се одржа денеска 11.04.2017 година, беа усвоени следните точки:

 

-Усвојување на Записникот од 50-та пленарна седница на Советот

1.Годишен извештај (Информација) за работа на Полициска станица од општа надлежност ,,Кисела Вода,, за 2016 година;

2.Информација  за состојбата со криминалитетот и другите недозволени однесувања на подрачјето на Полициска станица од општа надлежност ,,Драчево,, во 2016 година;

3. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2018 година на на Општинското основно училиште ,,Кузман Јосифовски –Питу,,;

4.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2018 година на Општинското основно училиште ,,Кирил Пејчиновиќ,,;

5. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2018 година на Општинското основно училиште ,,Партенија Зографски,,;

6. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2018 година на Општинското основно училиште ,,Невена Георгиева-Дуња,,;

7. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2018 година на Општинското основно училиште ,,Кузман Шапкарев,,;

8. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2018 година на Општинското основно училиште ,,Рајко Жинзифов,, Кисела Вода - Скопје, Симбол на кинеско-македонско пријателство;

9. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2018 година  на Општинското основно училиште ,,Св. Климент Охридски,,;

10. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2018 година  на Општинското основно училиште  ,,Круме Кепески,,;

11.Давање Согласност на предлог Ценовникот за влезници и изнајмување на сцената во Дом на куклтура КВК Скопје;

12.Предлог-Програма за измена и дополнение на Програмата (КА) културни манифестации и творештво-Капитални трошоци за 2017 година;

13.Предлог-Одлука за измена на распоредот на средствата во Буџетот на Општина Кисела Вода за 2017 година;

14.Предлог-Одлука за ослободување на инвеститорот од плаќање на надоместок за уредување на градежно земјиште за изградба на игралиште за баскет на ул.,,Франк Харкот Манинг,, Општина Кисела Вода;

15.Предлог-Одлука за ослободување на инвеститорот од плаќање на надоместок за уредување на градежно земјиште за изградба на рационализиран единечен тениски терен во ОУ ,,Невена Георгиева-Дуња,, Општина Кисела Вода;

16.Предлог-Одлука за донесување на ДУП Градска четврт Ј20, блок 07 Општина Кисела Вода – Скопје,  плански период 2015-2020;

 

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Продолжува чистењето на Општина Кисела Вода https://t.co/cBz4c4X2NR
O_KiselaVoda Денес една улица во Кисела Вода без струја https://t.co/kIk0Mgss3Z
O_KiselaVoda Неколку улици во Кисела Вода без струја https://t.co/WsCHh4Pfa8

Joomla! Debug конзола

Сесија

Информација за профил

Искористеност на меморија

Барања до базата