• Конституиран новиот совет на Општина Кисела Вода

  Советот на општина Кисела Вода ја одржа првата конститутивна седница и на истата беа верификувани мандатите на 23 - те нови советници на општината.

 • Започнаа приемните денови кај Градоначалникот Темелковски

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски денес започна со средби со граѓани, невладини организации и граѓански здруженија во својот кабинет.

 • Дечињата од ЈДГ „8 Март“ во посета на Општина Кисела Вода

  Градоначалникот Филип Темелковски денеска во својот кабинет ги прими дечињата од ЈДГ „8 Март“.

 • Подобрени условите за дечињата во градинката “Сончоглед”

  Завршена е првата фаза од реновирањето на објектот на градинката “Сончоглед” во населбата Кисела Вода

 

 

Насловна

Советот на општина Кисела Вода ќе ја одржи 53-та пленарна седница

Ве известуваме дека педесет и третата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода ќе се одржи на 4 јули 2017 година (вторник) со почеток во 11:00 часот

-Усвојување на Записникот од 52-та пленарна седница на Советот

1.Годишен извештај за спроведување на Програмата за развој на Скопски плански регион за 2016 година;

2.Годишен извештај за работењето на Центарот за развој на Скопски плански регион за 2016 година;

3.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12369/1 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

4.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12368/1 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

5.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12269 и КП 12438/2 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

6.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12368/4 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

7.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12367/1 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

8.Предлог-Одлука за утврдување правен статус на бесправни објекти за кое може да се изврши усогласување на намените во ДУП Стакларница, Четврт Ј19, Општина Кисела Вода;

9.Советнички прашања

Седницата ќе се одржи во големата сала во барака 7. 

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Започна големата акција за чистење на Кисела Вода https://t.co/EozntOi7Tv
O_KiselaVoda Овој викенд, шест спортски натпревари на клубовите од Општината https://t.co/eRqZnD4d56
O_KiselaVoda Утре ул. „Иван Козаров“ без струја https://t.co/CnTaSzio37