• Конституиран новиот совет на Општина Кисела Вода

  Советот на општина Кисела Вода ја одржа првата конститутивна седница и на истата беа верификувани мандатите на 23 - те нови советници на општината.

 • Започнаа приемните денови кај Градоначалникот Темелковски

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски денес започна со средби со граѓани, невладини организации и граѓански здруженија во својот кабинет.

 • Дечињата од ЈДГ „8 Март“ во посета на Општина Кисела Вода

  Градоначалникот Филип Темелковски денеска во својот кабинет ги прими дечињата од ЈДГ „8 Март“.

 • Подобрени условите за дечињата во градинката “Сончоглед”

  Завршена е првата фаза од реновирањето на објектот на градинката “Сончоглед” во населбата Кисела Вода

 

 

Насловна

Советот на општина Кисела Вода ја одржа 56 - пленарна седница

На 56 седница на Советот на општина Кисела Вода која се одржа денеска 15.09.2017 година, беа усвоени следните точки:

                                  Д Н Е В Е Н    Р Е Д

-Усвојување на Записник од 55 пленарна седница на Советот;

1.Иницијатива за изработка на Детален урбанистички план  Ј08;

2.Иницијатива за изработка на ЛУПД за КО Усје со површина од 6 хектари;

3.Предлог - одлука за измени и дополнување на одлуката за воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу Општина Кисела Вода и Град Скопје за изработка на проектна докуменатција за ул. Христо Татарчев крак 11 (КП 4932 и други) и ул. Христо Татарчев крак 1 (КП 6849/1 И други) бр. 09-5847/12 од 31.08.2017 година;

4.Предлог - одлука во идната урбанистичко планска докуменатција заемјиштето  на КП 4601/1 КО Кисела Вода 1 не може да се пренамени во друга класа на намена поради усоглаување на намената на бесправно изградените објекти 

 

    

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Започна големата акција за чистење на Кисела Вода https://t.co/EozntOi7Tv
O_KiselaVoda Овој викенд, шест спортски натпревари на клубовите од Општината https://t.co/eRqZnD4d56
O_KiselaVoda Утре ул. „Иван Козаров“ без струја https://t.co/CnTaSzio37