• Пакетчиња за дечињата од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

  Во пресрет на новогодишните празници, градоначалникот Филип Темелковски ги посети учениците од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

 • Конституиран новиот совет на Општина Кисела Вода

  Советот на општина Кисела Вода ја одржа првата конститутивна седница и на истата беа верификувани мандатите на 23 - те нови советници на општината.

 • Започнаа приемните денови кај Градоначалникот Темелковски

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски денес започна со средби со граѓани, невладини организации и граѓански здруженија во својот кабинет.

 • Финализираше целосната реконструкција на Паркот Шопен

  Општина Кисела Вода изгради две нови детски игралишта во Паркот Шопен.

 

 

Насловна

Советот на Општина Кисела Вода ја одржa Деветата пленарна седница

На деветата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода која се одржа денес, 25 април 2018 година (среда), беа усвоени следните точки:

 

-Усвојување на Записникот од Седмата пленарна седница;

-Усвојување на Записникот од Осмата пленарна седница

 1.Годишен Извештај (информација) за состојбата со криминалитетот и другите недозволени однесувања на подрачјето на Полициска станица од општа надлежност ,,Драчево,, во 2017 година;

2.Давање согласност на измените и дополнувањата на Правилникот за систематизација на работните места во Јавната детска градинка ,,8 Март,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

3. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2019 година од Јавна детска градинка ,,8 Март,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

4. Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2019 година од Јавна детска градинка ,,Весели Цветови,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

5.Предлог-Одлука за одобрување на склучување Спогодба за регулирање на меѓусебните односи помеѓу Општина Кисела Вода и ООУ ,,Кузман Шапкарев,, н.Драчево-Општина Кисела Вода, Скопје;

6.Предлог-Одлука за именување  член на Управниот одбор - претставник од  Градот Скопје  во ЈДГ “Весели Цветови”  на Општина Кисела Вода во Град Скопје; 

 7.Предлог-Одлука за именување  член на Управниот одбор - претставник од  Градот Скопје  во ЈДГ “8ми Март”  на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

8.Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата од надлежност (В) и Програма (В1) – предучилишно воспитување за 2018 година;

9.Предлог -Одлука за збратимување на Општина Кисела Вода – Скопје – Република Македонија и Општина Изгрев – Софија – Република Бугарија;

10.Предлог-Правилник за условите, начинот и постапката за доделување на материјална поддршка на училишните спортски клубови и Сојузот за училишен спорт на општина Кисела Вода кои извршуваат јавен интерес во спортот во Општина Кисела Вода;

Дополнително, беа усвоени и следните одлуки:

-Одлука за давање на согласност за потпишување на Договор за реализација на проект помеѓу Агенцијата за млади и спорт и Општина Кисела Вода

-Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за именување на претставници на Општина Кисела Вода во училишните одбори во основните училишта на подрачјето на Општина Кисела Вода

-Одлука за одобрување средства како еднократна парична помош на Борис Филиповски

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

 

 

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Од денес на улицата „Антон Попов“ се воведува привремен сообраќаен режим https://t.co/eYj7BZCmx9
5hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Во тек се активности за чистење на Пинтија и Стаклара – Каменик https://t.co/Lrone9unY2
O_KiselaVoda Во Кисела Вода одбележани 169 години од смртта на Фредерик Шопен https://t.co/BU62mgfMkD