• Пакетчиња за дечињата од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

  Во пресрет на новогодишните празници, градоначалникот Филип Темелковски ги посети учениците од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

 • Конституиран новиот совет на Општина Кисела Вода

  Советот на општина Кисела Вода ја одржа првата конститутивна седница и на истата беа верификувани мандатите на 23 - те нови советници на општината.

 • Започнаа приемните денови кај Градоначалникот Темелковски

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски денес започна со средби со граѓани, невладини организации и граѓански здруженија во својот кабинет.

 • Финализираше целосната реконструкција на Паркот Шопен

  Општина Кисела Вода изгради две нови детски игралишта во Паркот Шопен.

 

 

Насловна

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи Десеттата пленарна седница

Ве известуваме дека Десеттата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода   ќе се одржи на 31 мај  2018 година (четврток) со почеток во 12,00 часот, со следниот дневен ред: 

-Усвојување на Записникот од 9-та пленарна седница

1. Давање Согласност на Правилникот за измени и дополнување на Правилникот за систематизација на работните места во Јавната  детска градинка ,,Весели Цветови,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

2.Предлог-Програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести на подрачјето на Општина Кисела Вода во 2018 година, со Акционен План за спроведување на активности од Програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести на подрачјето на Општина  Кисела Вода во 2018 година;

3.Квартални извештаи К1,К2 и К3 за првиот квартал од 2018 година – К1-кваратлен извештај за извршување на Буџетот на Општина Кисела Вода за  извештајниот период (кумулативно) за квартал од 01.01.2018 година до 31.03.2018 година; -К2-квартален извештај за достасани ненамирени обврски на Општина Кисела Вода, -К3-квартален извештај за промените на состојбата за секое задолжување на општините и јавните претпријатија основани од општините;

4.Предлог-Програма за измена на Програмата (Р) заштита на животната средина и природа на Општина Кисела Вода за 2018 година, Подпрограма (Р10) Заштита на животната средина и природа;

5.Предлог-Правилник за утврдување на постапката и условите за издавање на согласност за прекопи;

6.Предлог-Одлука за утврдување на нормирана цена за градежно земјани работи за изведба на прекопи за подземни инсталации;

7.Советнички  прашања

Седницата ќе се одржи во Голема сала за седници – барака 7 – Општина Кисела Вода

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

 

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Во тек се активности за чистење на Пинтија и Стаклара – Каменик https://t.co/Lrone9unY2
14hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Во Кисела Вода одбележани 169 години од смртта на Фредерик Шопен https://t.co/BU62mgfMkD
O_KiselaVoda Денес дел од Кисела Вода без струја https://t.co/KDfxymEbbn