• Реновирана спортската сала во ООУ “Св. Климент Охридски” во с. Драчево

  Општина Кисела Вода инвестираше во целосна обнова на училишната сала во од ООУ “Св. Климент Охридски”

 • Општина Кисела Вода сади 160 високо стеблести дрва на својата територија

  Општина Кисела Вода спроведува активности за садење на разни видови на високо стеблести дрва за парковско уредување на својата територија.

 • Францускиот амбасадор ја посети општината

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски во својот кабинет оствари работен состанок со амбасадорот на Франција, неговата екселенција, Кристијан Тимоние.

 • Во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ поставена е нова термоенергетска фасада

  Со завршување на градежните активности ООУ Кирил Пејчиновиќ доби нова термоенертетска фасада

 

 

Насловна

Советот на Општина Кисела Вода ја одржa Десеттата пленарна седница

На десеттата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода која се одржа денес, 31 мај 2018 година (четврток), беа усвоени следните точки:

-Усвојување на Записникот од деветтата пленарна седница

1. Давање Согласност на Правилникот за измени и дополнување на Правилникот за систематизација на работните места во Јавната  детска градинка ,,Весели Цветови,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

2.Предлог-Програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести на подрачјето на Општина Кисела Вода во 2018 година, со Акционен План за спроведување на активности од Програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести на подрачјето на Општина  Кисела Вода во 2018 година;

3.Квартални извештаи К1,К2 и К3 за првиот квартал од 2018 година – К1-кваратлен извештај за извршување на Буџетот на Општина Кисела Вода за  извештајниот период (кумулативно) за квартал од 01.01.2018 година до 31.03.2018 година; -К2-квартален извештај за достасани ненамирени обврски на Општина Кисела Вода, -К3-квартален извештај за промените на состојбата за секое задолжување на општините и јавните претпријатија основани од општините;

4.Предлог-Програма за измена на Програмата (Р) заштита на животната средина и природа на Општина Кисела Вода за 2018 година, Подпрограма (Р10) Заштита на животната средина и природа;

5.Предлог-Правилник за утврдување на постапката и условите за издавање на согласност за прекопи;

6.Предлог-Одлука за утврдување на нормирана цена за градежно земјани работи за изведба на прекопи за подземни инсталации;

7.Советнички  прашања

 

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

 

 

 

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Еко канал на веб страницата на Општина Кисела Вода https://t.co/NeZRpPo2LZ
14hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2500 маски за заштита од аерозагадувањето https://t.co/ooFDATKulN
15hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ја реновираше спортската сала во ООУ “Св. Климент Охридски” во с. Драчево https://t.co/yTyavlkl6o