• Реновирана спортската сала во ООУ “Св. Климент Охридски” во с. Драчево

  Општина Кисела Вода инвестираше во целосна обнова на училишната сала во од ООУ “Св. Климент Охридски”

 • Францускиот амбасадор ја посети општината

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски во својот кабинет оствари работен состанок со амбасадорот на Франција, неговата екселенција, Кристијан Тимоние.

 • Во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ поставена е нова термоенергетска фасада

  Со завршување на градежните активности ООУ Кирил Пејчиновиќ доби нова термоенертетска фасада

 • Општина Кисела Вода сади нови 67 дрва на својата територија

  Општина Кисела Вода започна акција за садење на нови 67 разни видови дрва на повеќе локации на својата територија.

 

 

Насловна

Советот на Општина Кисела Вода ја одржа Дваесет и втората пленарна седница

На Дваесет и втората пленарна која се одржа на 13 март  2019 година, беа усвоени следните точки: 

-Усвојување на Записникот од 21-та пленарна седница

1.Годишен Извештај (информација) за работа на Полициска станица од општа надлежност ,,Кисела Вода,, за 2018 година;

2.Квартални извештаи К1,К2 и К3 за  четвртиот квартал од 2018 година – К1-квартален извештај за извршување на Буџетот на Општина Кисела Вода за  извештајниот период (кумулативно) за квартал од 01.01.2018 година до 31.12.2018 година; -К2-квартален извештај за достасани ненамирени обврски на Општина Кисела Вода, -К3-квартален извештај за промените на состојбата за секое задолжување на општините и јавните претпријатија основани од општините;

3.Усвојување на Годишен извештај на Општина Кисела Вода за 2018 година, со:

-Завршна сметка на Буџетот на Општина КиселаВода за  2018 година;

-Извештај за побарувањата и за обврските на Општина Кисела Вода, содржани во Завршната сметка на Општина Кисела Вода за 2018 година;

-Извештај за реализација на блок дотации на Општина Кисела Вода во 2018 година;

-Извештај од одговорниот сметководител за точноста и веродостојноста на годишната сметка на Општина Кисела Вода за 2018 година;

4.Годишен извештај за користење на средства од резервите на Општина Кисела Вода во 2018 година;

5.Предлог-Буџетски календар на Општина Кисела Вода за 2019година;

6.Предлог-Одлука за ставање вон сила на Одлуката за утврдување на потребата од размена на градежно земјиште во сопственост на Република Македонија со градежно земјиште во сопственост на физичко лице на кое е предвидено изградба на објект од јавен интерес од локално значење –Ново проектирана улица 3, според Деталниот урбанистички план Стакларница со Број 09-3736/5 од 20 мај 2015 година донесена од страна на Советот на Општина Кисела Вода;

7. Предлог-Одлука за сопствено учество на Општина Кисела Вода за набавка на товарно возило-кипер;

8. Давање согласност на статутот на Јавното претпријатие за стопанисување со спортски сали и спортски објекти Кисела Вода КВ Скопје.

9.Давање согласнот на финансискиот извештај по завршната сметка за 2018 година на Јавното претпријатие за стопанисување со спортски сали и спортски објекти Кисела Вода КВ Скопје.

8. Советнички прашања;

 

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

 

 

Популарни Статии

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda На државно првенство во одбојка ООУ „Партенија Зографски“ освои 3 место https://t.co/fWAhJuO63W
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода објави оглас за материјална поддршка на спортски клубови/здруженија и спортски манифестации https://t.co/gwSgAJ6q1q
O_KiselaVoda Велемајсторите Кутиров и Јаќимовиќ одиграа симултанка во Кисела Вода https://t.co/oo0XRaHz9G