• Жителите на Пинтија ќе добијат асфалтирани улици и атмосферска канализација

    Жителите на Пинтија на потегот од ул. „Саса 2“ до крстосницата со „Јабланица“ ќе добијат целосно реконструирана улица.

  • Децата и вработените во објектот „Мимоза“ на ЈДГ „Весели цветови“ ќе добијат подобри услови

    Градоначалникот Филип Темелковски потпиша договор за реализација на проект за енергетска обнова на ЈДГ „Весели цветови“, објект „Мимоза“.

  • Целосно е реновирана спортската сала Независна Македонија

    Општина Кисела Вода во соработка со ЈП „За стопанисување со спортски сали и објекти - Кисела Вода“, целосно ја реновираше спортската сала „Независна Македонија“

  • Градоначалникот Филип Темелковски во Владата на РСМ потпиша договор за набавка на товарно возило – кипер

 

 

Насловна

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи Дваесет и седмата пленарна седница

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи Дваесет и седмата пленарна седница на 12 јули  2019 година (петок) со почеток во 12:00 часот, со следниот дневен ред:

-Усвојување на Записникот од 26-та пленарна седница

1.Предлог-Одлука за утврдување на максималниот износ на вредноста на бодот за пресметување на платите на давателите на јавни услуги и на директорите на јавните детски градинки за 2019 година;

2.Давање согласност на Правилник за внатрешна организација во Јавната детска градинка ,,8 Март,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;       

3.Давање согласност на Правилник за систематизација на работните места во Јавната детска градинка ,,8 Март,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

4.Давање согласност на Статутот за измена и дополнување на Статутот на Јавната детска градинка ,,8 Март,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

5.Давање согласност на Статутот за измена и дополнување на Статутот на Јавната детска градинка ,,Весели Цветови,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

6.Предлог-Одлука за  воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу Општина Кисела Вода и Град Скопје за обележување и поставување на сообраќајна сигнализација на улица Жарко Зрењанин (Антон Димитров);

7.Предлог-Одлука за намера за користење на грант средства од Проектот за подобрување на општински услуги – МСИП;

8.Предлог-Правилник за критериумите и постапката на доделување на средства од буџетот на Општина Кисела Вода за финансирање на програмски активности на здруженија и фондации кои извршуваат јавен интерес и се одржуваат на територија на Општина Кисела Вода;

9.Давање согласност за измена на Годишниот план за вработување за 2019 година на Општина Кисела Вода;

10.Предлог-Одлука за измена и дополнување на Буџетот на Општина Кисела Вода за 2019 година;

11.Предлог-Програма за измена и дополна на Развојна програма Културни манифестации и творештво – капитални трошоци (КА) подпрограма (КАА)-реконструкција на Дом на култура с.Драчево за 2017/2018/2019 година;

12.Предлог- Програма за измена и дополна на Програмата (Ф) урбано планирање на Општина Кисела Вода за 2019 година;

13.Предлог-Програма за измена и дополнување на Програма ( ЛО ) – спорт и рекреација  за 2019 година;

14.Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата  (Н1) и Програмата (НА)  капитални расходи за основно образование за 2019 година;

15.Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата од надлежност (В) и Програмата ( В1) – предучилишно воспитување  за 2019 година;

16.Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата  за култура (К4) културни манифестации и творештво и Програма КА културни манифестации и творештво – капитални расходи   за 2019 година;

17.Предлог-Програма за измена на Програма Г10 – локален економски развој со Потпрограма ГД0 –  проекти за енергетска ефикасност  за 2019 година;

18. Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата(J) –комунални дејности на Општина Кисела Вода за 2019 година;

19.Предлог-Развојна Програма за изградба на секундарна фекална канализација во село Усје;

20.Предлог-Развојна Програма за изградба на катна гаража во населба Расадник;

21.Предлог-Одлука за одобрување средства како еднократна парична помошна семејството Беличанец;

22.Советнички  прашања;

Седницата ќе се одржи во големата сала за седници во барака бр.7, Општина Кисела Вода

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

Популарни Статии

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Утре две улици во Кисела Вода без струја https://t.co/ofY9BnoYOw
23hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Нека ни е честит Денот на антифашистичкото востание https://t.co/PTN6LXME7h
O_KiselaVoda Во Кисела Вода започна акција за разубавување на дворовите на училиштата и градинките https://t.co/0cC4tCBlSs