• Жителите на Пинтија ќе добијат асфалтирани улици и атмосферска канализација

    Жителите на Пинтија на потегот од ул. „Саса 2“ до крстосницата со „Јабланица“ ќе добијат целосно реконструирана улица.

  • Децата и вработените во објектот „Мимоза“ на ЈДГ „Весели цветови“ ќе добијат подобри услови

    Градоначалникот Филип Темелковски потпиша договор за реализација на проект за енергетска обнова на ЈДГ „Весели цветови“, објект „Мимоза“.

  • Целосно е реновирана спортската сала Независна Македонија

    Општина Кисела Вода во соработка со ЈП „За стопанисување со спортски сали и објекти - Кисела Вода“, целосно ја реновираше спортската сала „Независна Македонија“

  • Градоначалникот Филип Темелковски во Владата на РСМ потпиша договор за набавка на товарно возило – кипер

 

 

Насловна

Општина Кисела Вода објави Повик за поднесување на понуди за реконструкција на коловозната конструкција на ул.„1“, „фаза 1“ и „фаза 2“, во село Усје

Општина Кисела Вода објави Повик за поднесување на понуди за реконструкција (рехабилитација) на коловозната конструкција на ул.„1“, „фаза 1“ и „фаза 2“,  во село Усје.

За таа цел, Општина Кисела Вода ги повикува подобните и квалификувани понудувачи да достават запечатени понуди за градежни работи кои вклучуваат реконструкција на ул.„1“, „фаза 1“ и “фаза 2“. Комплетната тендерска документација на македонски јазик понудувачите, по плаќањето на неповратна такса од 3,000.00 денари, може да ја купат по поднесување на писмена апликација во Општина Кисела Вода, на ул. „Петар Делјан“ бр.17 или на e-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.. Методот на плаќање е преку ПП50 образец, на следнава сметка:

Банка: Народна банка на Република Северна Македонија

Број на сметка: 100000000063095

Буџетска корисничка сметка: 780014111463014

Приходно конто: 725939 00

Понудите мора да се доставуваат на ул. „Петар Делјан“ бр.17, 1000 Скопје, до 20.07.2020 година до  10:00 часот. Електронско доставување на понудите не е дозволено. Задоцнетите понуди ќе бидат одбиени. Понудите ќе бидат физички отворени во присуство на претставници на понудувачите кои ќе изберат да присуствуваат лично во просториите на Општина Кисела Вода. Сите понуди мора да бидат придружени со банкарска гаранција од 550,000.00 денари.

Заинтересираните подобни понудувачи, секој работен ден, во временскиот период од 08:00 до 16:00 часот може да добијат дополнителни информации на: електронска адреса Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. ,   телефон: 0389/022785-417, факс: 0389/022785-417, и директно во просториите на Општина Кисела Вода.

Имено, Република Северна Македонија доби кредит од Меѓународната банка за обнова и развој (IBRD), за спроведување на Проектот за подобрување на општинските услугите (МСИП) и има намера дел од добиените средства од овој кредит да ги искористи за плаќања по договор за реконструкција (рехабилитација) на коловозната конструкција на ул.„1“, „Фаза 1“ и „Фаза 2“.

Процесот на понудување ќе се спроведе преку процедури за национално јавно наддавање како што е специфицирано во Упатството на Светска банка: Набавка со средства добиени од IBRD Заеми и IDA Кредити, од јануари 2011 година и е отворен за сите понудувачи од подобните земји како што е дефинирано во тендерската документација.

Повикот за понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. WB3498-08/16, од 04 август, 2016 година (печатено издание) и објавена електронски на 04 август, 2016 година.

Линк од повикот: 

https://www.kiselavoda.gov.mk/content-data/Broshuri/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA%20%D0%B7%D0%B0%20%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%83%D0%B4%D0%B8.pdf

 

 

 

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

 

 

Популарни Статии

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa