Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Новости

Ѓорѓиевски: “Славија” ќе биде современ спортски комплекс

Рејтинг на корисник:  / 0

Жителите на населбата Пржино ќе добијат модерен спортски центар на местото од поранешното спортско игралиште “Славија”.

Повеќе: Ѓорѓиевски: “Славија” ќе биде современ спортски комплекс

Денот на Пушкин одбележан во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

Со свежо цвеќе положено на бистата на Александар Сергеевич Пушкин, Општина Кисела Вода ја одбележа 224 година од раѓањето на овој великан на руската и на светската поезија од 19 век.

Повеќе: Денот на Пушкин одбележан во Кисела Вода

24-та Седница на Советот на Општина Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

24-та Седница на  Советот на Општина Кисела Вода

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи дваесет и четврата пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи дваесеттата и четвртата пленарна седница на 05.06.2023 година (понеделник) со почеток во 11:00 часот, со следниот дневен ред:

1. Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата  за култура (К4) културни манифестации и творештво и Програма (КА) културни манифестации и творештво – капитални расходи за 2023 година;

2.Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата  (Н1) и Програмата (НА)  капитални расходи за основно образование за 2023 година;

3.Предлог-Развојна Програма НАА- Основно образование ( капитални расходи) Изградба на објект – затворено спортско игралиште во ООУ „ Рајко Жинзифов“ Пинтија – Општина Кисела Вода за 2023-2024 година;

4. Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата од надлежност (В) и Програмата ( ВA) – предучилишно воспитување  за 2023 година;    

5.Предлог-Програма за измена и дополнување на Програмата  (Ј) – Комунални дејности за 2023година;     

6. Предлог-Одлука за измена и дополна на Одлуката за подигање, чување, одржување, заштита и користење на спомен-обележје на Мите Костов Папули;

7.Предлог-Одлука за измена и дополнување на Буџетот на Општина Кисела Вода за 2023 година;

8.Предлог – Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за именување на претставници на Општина Кисела Вода во училишните одбори во основните училишта на подрачјето на Општина Кисела Вода; 

9.Советнички прашања;

 

 

 

           Седницата ќе се одржи во големата сала во барака 7.

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи дваесет и третата пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи дваесеттата и третата пленарна седница на 29.05.2023 година (понеделник) со почеток во 09:00 часот, со следниот дневен ред:

-Усвојување на Записникот од 21-та пленарна седница

-Усвојување на Записникот од 22-та пленарна седница

 1.Давање на позитивно мислење на Статутарната одлука за измена и дополнување на Статутот на ООУ „Кузман Шапкарев“ – Општина Кисела Вода, Скопје;

2.Давање на позитивно мислење на Статутарната одлука за измена и дополнување на Статутот на ООУ „Невена Георгиева Дуња“ – Општина Кисела Вода, Скопје;

3.Давање на позитивно мислење на Статутарната одлука за измена и дополнување на Статутот на ООУ „Рајко Жинзифов“, Симбол на пријателството на Кина и Северна Македонија – Општина Кисела Вода, Скопје;

4.Давање согласност на Статутот за измена и дополнување на Статутот на ЈДГ„ Весели Цветови“ – на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

5.Предлог – Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за именување на претставници на Општина Кисела Вода во училишните одбори во основните училишта на подрачјето на Општина Кисела Вода;

6.Предлог – Одлука за именување на членови во управен одбор на  Јавното претпријатие за стопанисување со спортски сали и спортски објекти Кисела Вода КВ Скопје;

7.Предлог – Одлука за именување на членови на надзорен одбор за контрола на материјално - финанисико работење на  Јавното претпријатие за стопанисување со спортски сали и спортски објекти Кисела Вода КВ Скопје;

8.Предлог – Одлука за одобрување на Програма за изградба на градби за спорт и рекреација-Д3-затворено спортско игралиште на  КП 6483 КО Кисела Вода  2, ДУП: Населба Пинтија, Г.П. 4.1 Основно училиште Рајко Жинзифов, Општина Кисела Вода-Скопје;

9.Предлог - Одлука за  прифаќање на донација - реконструкција на дел од ул.Евтим Спространов бр.30, бр.32 и бр.34 и паркинг простор помеѓу ул.Трајко Иванов и ул.Лав Толстој, Општина Кисела Вода;

10.Предлог - Одлука за  прифаќање на донација - зимзелени и листопадни дрва за Општина Кисела Вода;

11.Предлог – Правилник за финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки лифтови на подрачјето на Општина Кисела Вода;

12.Предлог - Правилник за условите, критериумите, видот и начинот на субвенционирање и поддршка за кофинансирање на пелети за домаќинствата на територија на  Општина Кисела Вода;

13.Предлог – Правилник за условите, критериумите, видот и начинот на субвенционирање и поддршка за кофинансирање за набавка на термоизолациони материјали за реконструкција на фасади на станбени згради за колективното домување на територија на  Општина Кисела Вода;

14.Квартални извештаи К1, К2 и К3 за првиот квартал од 2023 година – К1-квартален извештај за извршување на Буџетот на Општина Кисела Вода за  извештајниот период (кумулативно) за квартал од 01.01.2023 година до 31.03.2023 година; -К2 -квартален извештај за достасани ненамирени обврски на Општина Кисела Вода, -К3- квартален извештај за промените на состојбата за секое задолжување на општините и јавните претпријатија основани од општините

15.Советнички прашања;

Седницата ќе се одржи во големата сала во барака 7.

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa