Советот на општина Кисела Вода ја одржа 54-та пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0
НајлошоНајдобро 

На 54-та седница на Советот на општина Кисела Вода која се одржа денеска 31.08.2017 година, беа усвоени следните точки: 

 -Усвојување на Записникот од 53-та пленарна седница на Советот

                                                Д Н Е В Е Н    Р Е Д

1.Годишен извештај за работата на О.О.У.,,Кузман Јосифовски-Питу,, за учебната 2016-2017 година;

2.Годишен извештај за работата на О.О.У.,,Кирил Пејчиновиќ,, за учебната 2016-2017 година;

3.Годишен извештај за работата на О.О.У.,,Партенија Зографски,, за учебната 2016-2017 година;

4.Годишен извештај за работата и постигнатите резултати на О.О.У.,,НевенаГеоргиева-Дуња,, за учебната 2016-2017 година;

5.Годишен извештај за работата на O.О.У.,,Кузман Шапкарев,, за учебната 2016-2017 година;

6.Годишен извештај за работата на O.О.У.,,Рајко Жинзифов,, за учебната 2016-2017 година;

7.Годишен извештај за воспитно-образовната работа на O.О.У.,,Св. Климент Охридски,, за учебната 2016-2017 година;

8.Годишен извештај за работата на O.О.У.,,Круме Кепески,, за учебната 2016-2017 година;

9.Предлог – Одлука за измена на Одлуката за формирање на паралелка за ученици со посебни образовни потреби во состав на ООУ „Кузман Јосифовски-Питу“ Кисела Вода - Скопје;

10. Предлог-Одлука за подигање, чување, одржување, заштита и користење на спомен-обележје на Никола Бадев;

11. Предлог-Одлука за подигање, чување, одржување, заштита и користење на спомен-обележје на Пеце Атанасовски;

12. Квартални извештаи К1,К2 и К3 за вториот квартал од 2017 година – К1-кваратлен извештај за извршување на Буџетот на Општина Кисела Вода   за извештајниот период (кумулативно) за  квартал од 01.01.2017 година до 30.06.2017 година; -К2-квартален извештај за достасани ненамирен обврски на Општина Кисела Вода; -К3-квартален извештај за промените на состојбата за секое задолжување на   општините и јавните претпријатија основани од општините;

13. Предлог - Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на постојаните комисии на Советот на Општина Кисела Вода;

14.Предлог-Одлука за воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу Општина Кисела Вода и град Скопје за изработка на проектна документација за ул.Христо Татарчев крак 11(КП 4932 и други) и ул.Христо Татарчев крак 1 (КП 6849/1 и други);

15. Советнички прашања;

Додај коментар


Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Следува богат спортски викенд во Кисела Вода https://t.co/FuWzSPABGN
O_KiselaVoda Од денес на улицата „Антон Попов“ се воведува привремен сообраќаен режим https://t.co/eYj7BZCmx9
O_KiselaVoda Во тек се активности за чистење на Пинтија и Стаклара – Каменик https://t.co/Lrone9unY2