Новости

Заврши втората фаза од реализацијата на проектот за развивање на креативниот потенцијал кај децата од градинките

Рејтинг на корисник:  / 1

Неодамна заврши втората фаза од реализацијата на проектот за развој и унапредување на свеста за значењето на културата и уметноста со цел развивање на креативниот потенцијал на најмладите и доусовршување на воспитно-образовниот кадар во областа на ликовната и драмската уметност. Оваа фаза ја опфати обуката на главните воспитувачи од секој објект од јавните детски градинки ,,Весели Цветови” и ,,8-ми март”. Обуката се состоеше од повеќе работилници кои се реализираа во период од 18 до 22  ноември. 

Повеќе: Заврши втората фаза од реализацијата на проектот за развивање на креативниот потенцијал кај децата од градинките

Нови 40 решенија за легализација во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 2

Процесот на легализација на бесправно изградени објекти во Општина Кисела Вода продолжува со несмалена динамика. Практиката за делење на решенија за легализација на неделна основа веќе ги даде посакуваните резултати. Имено, откако градоначалникот Беличанец – Алексиќ ја воспостави оваа позитивна практика за јавно доделување на решенијата, општината доделува во просек по околу 40-тина решенија за легализација неделно, со што интензивно се зголемува процентот на легализирани објекти во општината.

Повеќе: Нови 40 решенија за легализација во Кисела Вода

Покана до медиуми

Рејтинг на корисник:  / 0

Во вторник, (26.11.2013) во градинката Пепертука во нас. Драчево со почеток во 13:00 часот, претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ ќе засадат дрвца по повод акцијата “Ден на дрвото”.

Ги покануваме редакциите на пишаните и електронските медиуми да испратат новинарска екипа (новинар и снимател или фоторепортер) да го проследат настанот.

Продолжува проектот “Шах во основните училишта на територија на Општина Кисела Вода”

Рејтинг на корисник:  / 3

И годинава, Општина Кисела Вода продолжува со реализација на проектот  “Шах во основните училишта на територија на Општина Кисела Вода”, во кој учествуваат сите осум основни училишта од општината и две училишта со посебни потреби ПОУ “Златен Сремац” и ДУРДМОВ “Димитар Влахов”. Во секое училиште се определи просторија за држење на обуките, термин и по двајца одговорни наставници од секое училиште.

Повеќе: Продолжува проектот “Шах во основните училишта на територија на Општина Кисела Вода”

Продолжуваат обуките за контрола на квалитетот на храната во градинките и училиштата

Рејтинг на корисник:  / 3

По успешно реализираната работилница за контрола на безбедноста и квалитетот на храната во воспитно-образовните институции во Кисела Вода, во организација на општината Кисела Вода, а со поддршка на Агенцијата за храна и ветеринарство, Центарот за јавно здравје – Скопје и Вита Диет клубот од Скопје, денеска во просториите на Општина Кисела Вода продолжија обуките за контрола на квалитетот на храната во градинките и училиштата.

Обуката ја одржа претседателот на Советот на општината, Трајче Донев, кој воедно е и државен советник во Агенцијата за храна и ветеринарство.

Повеќе: Продолжуваат обуките за контрола на квалитетот на храната во градинките и училиштата

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода и Агенцијата за млади и спорт ќе го реализираат проектот „Европска недела на спортот“ https://t.co/ujh6sTJQjx
O_KiselaVoda Четвртоодделенците од ООУ "Рајко Жинзифов" ја посетија Општина Кисела Вода https://t.co/Pearp0WXcI
O_KiselaVoda Мамци против штетни глодари поставени во 3863 шахти низ цела Општина Кисела Вода https://t.co/FjQDzViFU9