Новости

Продолжуваат акциите за чистење на јавните површини

Рејтинг на корисник:  / 3

По успешно изведената акција за чистење на трим-патеката во должина од 2,5 километри, која се организираше на иницијатива на градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, а во реализација на сезонските работници и Одделението за животна средина во општината, еколошките активности продолжуваат со уште позасилена динамика. Имено, по детектирањето на неколкуте микролокации (црни точки), општинските служби започнаа нова акција за чистење на дивите депонии и јавните површини во и околу јавните објекти. Оваа работна седмица согласно динамиката и планот за работа на сезонските работници, се чистеа јавните површини околу Центарот за зависници во Кисела Вода, парковите, основните училишта, влезот на населбата Драчево, булеварот “Борис Трајковски”, а се кастреа и гранки на неколку локации во општината.

Повеќе: Продолжуваат акциите за чистење на јавните површини

ДУП-от за дел од Цветан Димов на јавна расправа

Рејтинг на корисник:  / 8

Општина Кисела Вода продолжува со интензивно урбанистичко планирање. Во насока на создавање на рамномерен просторен развој, рационално уредување и користење на просторот и создавање услови за хумано живеење и работа на граѓаните, Општина Кисела Вода ја започна постапката за носење на неколку клучни урбанистички планови. Покрај ДУП-от за “Цветан Димов – Славија”, денеска Општина Кисела Вода објави соопштение за организирање на јавна расправа и јавна анкета за носење на нов детален урбанистички план. Имено,  предлог ДУП-от  за реон Ј, четврт Ј08, со кој ќе се уреди просторот помеѓу бул. “Македонија“, улиците “Павел Шатев”, ”Христо Татарчев” (Иван Козаров), ”Марко Цепенков” (Есенинова) и ”Антон Попов” (Огњан Прица), од денеска е изложен на јавна расправа во просториите на урбаната заедница “Цветан Димов” (стара Рампа).

Повеќе: ДУП-от за дел од Цветан Димов на јавна расправа

Два концерти викендов на културното лето “Три круши”

Рејтинг на корисник:  / 1

Убава македонска музика ќе понуди брануваното културно лето “Три круши” престојниот викенд. В петок (26.07.) на амфитеатарот на верско-рекреативниот центар “Три круши” со почеток во 21:00 часот, целовечерен концерт ќе одржи миленикот на драчевската публика, Миле Кузмановски.  В сабота пак (27.07.), во истото време, посетителите на “Три круши” ќе можат да уживаат во настапот на “Силви бенд”.

Повеќе: Два концерти викендов на културното лето “Три круши”

Легализацијата на дивоградби во Кисела Вода продолжува со засилено темпо

Рејтинг на корисник:  / 1

Процесот на интензивно решавање на предметите за легализација во Општина Кисела Вода продолжува. Со 11-то јавно доделување на 36 нови решенија за легализација, бројот на легализирани дивоградби се искачи на 1833. Од вкупно регистрираните 11.872 дивоградби за кои е поднесено барање за легализација во Општина Кисела Вода, 5.064  предмети се во административна постапка, а 4.946 предмети се незапочнати, односно се со нецелосна документација. Токму затоа, градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ ги потсети граѓаните кои сеуште не ја комплетирале целосно потребната документација, тоа да го сторат што поскоро, како би можеле во најкраток можен рок да ги легализираат своите дивоградби, а процесот на легализација да заврши во законски утврдениот рок.

Повеќе: Легализацијата на дивоградби во Кисела Вода продолжува со засилено темпо

Покана до медиуми

Рејтинг на корисник:  / 2

Во среда (24.07.2013), во големата сала на општината, со почеток во 10:00 часот, градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец - Алексиќ ќе додели решенија за легализација на бесправно изградени објекти.

Ги покануваме редакциите на пишаните и електронските медиуми да испратат новинарска екипа (новинар и снимател или фоторепортер) да го проследат настанот. 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Соломон Паси на средба со градоначалникот Филип Темелковски https://t.co/lV4EYgZBYi
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода во соработка со ХОПС спроведе акција за чистење околу болницата за зависности https://t.co/m46FnThXGT
O_KiselaVoda Денес ул. Пушкинова без вода https://t.co/FWt157W65K

Joomla! Debug конзола

Сесија

Информација за профил

Искористеност на меморија

Барања до базата