Новости

Преку 200 извидници продефилираа во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 8

Во чест на првиот роденден од формирањето на организационата единица Посада Кисела Вода (составена од патролите од основните училишта “Партенија Зографски“, “Кирил Пејчиновиќ“ “Невена Георгиева Дуња“, “Кузман Шапкарев“ и “Рајко Жинзифов“, сите од Општина Кисела Вода), воедно и за популаризација и афирмација на скаутизмот како светска придобивка, “Извидничкиот поречански одред Јадран“ Скопје,  поддржан од Општина Кисела Вода, во саботата (21.09.2013 година), беше организатор на ориентационо натпреварување под името “Извидниците за Кисела Вода”.

Повеќе: Преку 200 извидници продефилираа во Кисела Вода

Оглас за давање на користење на термини во спортските сали „Независна Македонија” и „Архиепископ Доситеј” при Општина Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 1

Општина Кисела Вода, со седиште на улица Петар Делјан бр.17 Скопје, распишува огласза давање  на користење на термини  во спортските сали „Независна Македонија” и„Архиепископ Доситеј” при Општина Кисела Вода, и тоа:

Повеќе: Оглас за давање на користење на термини во спортските сали „Независна Македонија” и „Архиепископ Доситеј” при Општина Кисела Вода

Се санираат ударните дупки во нас. Драчево

Рејтинг на корисник:  / 9

Градежните активности за санација на ударните дупки во Општина Кисела Вода се изведуваат со засилена динамика. Оваа работна седмица, екипи на фирмата Бауер БГ ДОО – Скопје, започнаа машинско гребење и асфалтирање на ударни дупки на неколку сервисни улици во населбата Драчево, при што се изгребани 400 квадратни метри асфалтна маса. По завршување на машинското гребење се пристапи кон чистење, прскање и премачкување со емулзија, машинско набивање и пополнување со асфалтна маса, при што се поставени околу 40 тони нова асфалтна маса. Нововградениот асфалт е од тип АБ-11 со дебелина Д – 5 см.

Повеќе: Се санираат ударните дупки во нас. Драчево

Започнуваат посетите на месните и урбани заедници

Рејтинг на корисник:  / 7

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ, заедно со претседателот на Советот, Трајче Донев, претставници на општинската администрација и членови на Советот на општината, почнувајќи од 23.09.2013 година (понеделник), ќе започне со редовна посета на сите месни и урбани заедници во општината. Првата средба, градоначалникот Беличанец - Алексиќ ќе ја одржи со жителите од месната заедница Потстаница, а во следниот период од 3 недели, ќе посетува по две месни заедници дневно.

Повеќе: Започнуваат посетите на месните и урбани заедници

Се гради фекална канализација за улиците “Герника” и “Сердарот” во с. Драчево

Рејтинг на корисник:  / 6

Општина Кисела Вода продолжува со интензивните градежни активности за изградба на нови фекални канализациони мрежи. Имено, во моментов, екипи на фирмата “Ехи” ДООЕЛ од Скопје, изведуваат активности за изградба на нова канализациона мрежа за дел од селото Драчево, која ќе ја поврзе постоечката со фекалниот колектор во месноста “Потстаница”.

Повеќе: Се гради фекална канализација за улиците “Герника” и “Сердарот” во с. Драчево

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Кисела Вода тргнува кон решенија на проблемите со Центарот за зависности https://t.co/GuggJaZsto
10hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Кисела Вода тргнува кон решенија на проблемите со Центарот за зависности https://t.co/DLp2AGVpAL
10hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Табли со предупредување на изворите со небезбедна вода за пиење https://t.co/NgZkQAUlUp