Новости

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи 6-та пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 2

Ве известуваме дека шестата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода ќе се одржи на 30.08.2013 година (петок), во големата сала на општината, со почеток  во 13,00 часот, со следниот дневен ред:

-Усвојување на Записникот од Четвртата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода;

-Усвојување на Записникот од Петтата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода;

1.Предлог-Одлука за потврдување на картирани подлоги за донесени урбанистички плански документации;

2.Предлог-Одлука за ослободување на инвеститорот од плаќање надоместок за уредување на градежно земјиште за изградба на ЦОУ “Рајко Жинзифов” во општина Кисела Вода;

Повеќе: Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи 6-та пленарна седница

Основните училишта во Кисела Вода подготвени за новата учебна година

Рејтинг на корисник:  / 3

Летниот период е вистинското време за реновирање и реконструкција на училишните и помошните  воспитно – образовни згради. Празните училишта во екот на летниот распуст им обезбедија одврзани раце на директорите да ги подготват училиштата за новата учебна година.

Фактот што важи за една од најстарите општини, во која функционираат едни од најстарите скопски основни училишта, дополнително придонесува општината Кисела Вода традиционално да помага во реализација на реконструктивните зафати во сите училишта. На неполна недела пред почетокот на учебната година, Општина Кисела Вода им излезе во пресрет на основните училишта и реализира акција за чистење на училишните дворови во сите објекти на училиштата.

Повеќе: Основните училишта во Кисела Вода подготвени за новата учебна година

Привршува обновувањето на 100 пешачки премини, градоначалникот Беличанец- Алексиќ во инспекција

Рејтинг на корисник:  / 2

Проектот за обновување на 100 пешачки премини пред градинките и училиштата во Општина Кисела Вода се одвива со добра динамика. Во тоа се увери и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ, која изминатиот викенд во вечерните часови изврши увид на неколку локации каде се одвиваат активностите за бележење на сообраќајните зебри.   

 

Повеќе: Привршува обновувањето на 100 пешачки премини, градоначалникот Беличанец- Алексиќ во инспекција

ДУП-от за нас 11-ти Октомври – бараки на јавна расправа

Рејтинг на корисник:  / 7

Општина Кисела Вода продолжува со интензивно урбанистичко планирање. Во насока на создавање на рамномерен просторен развој, рационално уредување и користење на просторот и создавање услови за хумано живеење и работа на граѓаните, Општина Кисела Вода ја започна постапката за носење на неколку клучни урбанистички планови. Од утре (27.08.2013 год.), започнува јавна анкета по Предлог – Деталниот урбанистички план за реон Ј, четврт Ј13, Општина Кисела  Вода, плански период 2013-2018, со кој ќе се уреди просторот помеѓу булеварот “Македонија” - Ж, булеварот “Србија”, улицата “Борис Трајковски” и улицата “Народни Херои”, односно “Михаил Чаков”.

Повеќе: ДУП-от за нас 11-ти Октомври – бараки на јавна расправа

Градоначалникот на Кисела Вода додели нови 35 ваучери на семејства со новороденчиња

Рејтинг на корисник:  / 7

На пригоден начин денеска во Општина Кисела Вода, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ по втор пат свечено додели ваучери на 35 семејства од општината кои имаат принова и притоа доставија комплетна документација за еднократна парича помош во висина од 6.000 денари.

Одлуката за доделување на еднократна парична помош на секое семејство со новороденче од општината, се донесе едногласно од страна на Советот на општината на 4-тата пленарна седница, по лична заложба и предлог на градоначалникот. 

Повеќе: Градоначалникот на Кисела Вода додели нови 35 ваучери на семејства со новороденчиња

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Утре ул. Киро Фетак без струја https://t.co/s3wvNho8nX
O_KiselaVoda Во Кисела Вода се одржа Мултимедијален хепенинг на отворен простор https://t.co/5B8VQFyBaA
O_KiselaVoda Награди за најдобрите ученици, спортисти и просветни работници во училиштата и градинките https://t.co/kP5Y15ZpqK