Новости

Информација

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода ја информира јавноста дека барањето за добивање дозвола за усогласување со оперативен план од ГОИВА ДОО Скопје бр.17-4619/1 од 24.12.2010 година е достапно на увид на засегнатата јавност секој работен ден од 8.30 – 16.30 часот во одделението за животна средина на Општина Кисела Вода, барака 2 соба 3. Сите потребни информации околу барањето може да се добијат на тел.02/2785-451.

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи 9-та пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 1

Ве известуваме дека деветата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода ќе се одржи на 15.11.2013 година(петок)  со почеток  во 11:00 часот, во големата сала на општината, со следниот дневен ред:

-       Усвојување на Записникот од 8-та седница

Повеќе: Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи 9-та пленарна седница

Проектот “Скопје низ детските очи” завршува утре

Рејтинг на корисник:  / 2

На 13.11.2013 година (среда) со почеток во 11:30 часот во галеријата „Мала Станица“ во организација на ЈДГ „8-ми Март“ од Општина Кисела Вода и Министерството за труд и социјална политика, а со учество на сите 18 јавни детски градинки од градот Скопје, ќе се реализира завршницата на проектот „Скопје низ детските очи“.

Многу цртежи, ликовни творби во најразлични техники, песни, стихотворби и игри посветени на градот Скопје, ќе бидат најголемата честитка која најмалите жители на Скопје ќе ја упатат по повод роденденот на главниот град.

Повеќе: Проектот “Скопје низ детските очи” завршува утре

Завршија посетите на месните и урбани заедници во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 4

Со посетата на месните заедници Стаклара - Каменик и Кисела Вода, вчера градоначалникот Беличанец - Алексиќ и претставниците од општинската администрација го завршија циклусот посети на сите месни и урбани заедници во општината Кисела Вода.

Целта на посетите беше граѓаните на овие населени места изворно да се запознаат со тековните проекти на општината, но и со проектите кои се во план да се реализираат во следниот период.

Повеќе: Завршија посетите на месните и урбани заедници во Кисела Вода

Градоначалникот Беличанец – Алексиќ ќе ги посети месните заедници Стаклара - Каменик и Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 3

Градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ, заедно со претседателот на Советот на општината Трајче Донев, раководниот тим од општината и претставници од подрачните единици на јавните претпријатија во Градот Скопје, вечeрва ќе ги завршат  посетите на месните и урбани заедници во општината.

Повеќе: Градоначалникот Беличанец – Алексиќ ќе ги посети месните заедници Стаклара - Каменик и Кисела Вода

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Во Пинтија се асфалтираат улици и се гради атмосферска канализација https://t.co/1hbc721C4R
O_KiselaVoda Градоначалниот Филип Темелковски другаруваше со дечињата од Државното училиште за деца и младинци со оштетен вид „Д… https://t.co/RfOoAFtPHj
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода сади 700 багреми покрај патот кон Теферич https://t.co/1rXwo3TmXp