Новости

Утре улица Пушкинова бр.11 без струја

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода известува дека утре во временскиот период од 09:00 до 10:30 часот без струја ќе бидат жителите од улицата „Пушкинова“ бр.11, како и корисниците од околината.

Средба на Претседателите на Советите од скопскиот регион во Шуто Оризари

Рејтинг на корисник:  / 0

Работна средба на Претседателите на Советите на општините од скопскиот регион, денес организираше Претседателот на Советот на комитети при Зелс, Трaјче Донев. Под негово раководство, во општина Шуто Оризари, се дискутираше за актуелната состојба во одделните локални самоуправи, предизвиците со кои се соочуваат и можностите за нивно надминување.

Повеќе: Средба на Претседателите на Советите од скопскиот регион во Шуто Оризари

Утре без струја ул. Димо Хаџи Димов бр. 15а

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода информира дека утре во временскиот период од 09:00 до 11:00 часот корисниците од ул. Димо Хаџи Димов бр. 15а ќе останат без струја.

Повеќе: Утре без струја ул. Димо Хаџи Димов бр. 15а

Општина Кисела Вода бара иницијативи од граѓаните за изработка на урбанистички планови

Рејтинг на корисник:  / 2

Работејќи во насока на подигнување на квалитетот на урбаното живеење на својата територија, општина Кисела Вода објави јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на нови или изменување и доплнување на постоечките урбанистички планови.

Заинтересираните граѓани и правни лица иницијативите можат да ги достават во електронска форма преку информацискиот систем е – урбанизам или во писмена форма во архивата на општина Кисела Вода.

Сите оние кои се заинтересирани за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови тоа може да го направат најдоцна до 02.05.2017 година, односно еден месец по објавувањето на соопштението во јавното гласило и на веб страната на општина Кисела Вода. Истото е и обврска на општината, согласно Законот за просторно и урбанистичко планирање.

Општина Кисела Вода и во иднина ќе продолжи во соработка со граѓаните и правните лица на својата територија да создава квалитетни услови за  живот за сите свои жители.

Општина Кисела Вода започна со пролетна дератизација

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода денес отпочна со дератизација на јавните површини на нејзината територија. Постапката за уништување на  глодарите започна од населбата Драчево, а со истата, во наредните дваесет дена ќе бидат опфатени јавните површини и низ останатите месни и урбани заедници низ општината.

Повеќе: Општина Кисела Вода започна со пролетна дератизација

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода гради трибини на фудбалското игралиште "ССК" во Драчево https://t.co/Qpedl1w1Ek
3hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda И следната учебна година, нижо музичко образование во Драчево https://t.co/uXUgVzXpDl
O_KiselaVoda И оваа учебна година, нижо музичко образование во Драчево https://t.co/LqPEA2Oesr