Новости

Советот на Општина Кисела Вода ја одржа 35 пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0

На 35 пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода која се одржа на 25 февруари 2020 година, се усвои следниот дневен ред: 

-Усвојување на Записникот од 33-та пленарна седница

-Усвојување на Записникот од 34-та пленарна седница

1.Извештај (информација) за работа на Полициска станица од општа надлежност ,,Кисела Вода,, за 2019 година;

2.Извештај за реализација на Програмата за Енергетска Ефикасност во Oпштина Кисела Вода во 2019 година;

3.Акционен план за 2020 година (од Програмата за Енергетска ефикасност за Општина Kисела Вода 2018-2020 година);

4.Предлог-Одлука за прифаќање на иницијатива за воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу Општина Кисела Вода и Општина Зелениково;

5.Предлог-Одлука за прифаќање на иницијатива за воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу Општина Кисела Вода и Општина Студеничани;

Во населба Драчево се гради нова градинка

Рејтинг на корисник:  / 1

Денеска градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, дополнителната заменик министерка, Санела Шкриељ, заменик министерот за труд и социјална политика, Ѓонул Бајрактар и претседателот на Советот на Општината, Дарио Шимиќ направија увид во градежните работи за изградба на нова градинка во населбата Драчево.

Повеќе: Во населба Драчево се гради нова градинка

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи триесет и петтата пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи триесет и петтата пленарна седница на 25 февруари 2020 година, со почеток во 12:00 часот, со следниот дневен ред:

-Усвојување на Записникот од 33-та пленарна седница

-Усвојување на Записникот од 34-та пленарна седница

1.Извештај (информација) за работа на Полициска станица од општа надлежност ,,Кисела Вода,, за 2019 година;

2.Извештај за реализација на Програмата за Енергетска Ефикасност во Oпштина Кисела Вода во 2019 година;

3.Акционен план за 2020 година (од Програмата за Енергетска ефикасност за Општина Kисела Вода 2018-2020 година);

4.Предлог-Одлука за прифаќање на иницијатива за воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу Општина Кисела Вода и Општина Зелениково;

5.Предлог-Одлука за прифаќање на иницијатива за воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу Општина Кисела Вода и Општина Студеничани;

6.Советнички прашања;

Седницата ќе се одржи во големата сала за седници – барака 7 – Општина Кисела Вода.

 

Општина Кисела Вода ја разубавува својата територија

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода продолжува да ја зазеленува својата територија.

Повеќе: Општина Кисела Вода ја разубавува својата територија

Меѓународниот ден на мајчиниот јазик одбележан во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, 21 февруари, денеска во големата сала на Општина Кисела Вода се одржа културнa манифестација, на која ученици од општинските основни училишта читаа лични литературни творби преку кои испратија пораки  за негување на македонскиот јазик.

Повеќе: Меѓународниот ден на мајчиниот јазик одбележан во Кисела Вода

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa