Новости

Вечерва Искра Трпева на "Три круши 2018"

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода ве поканува вечерва, петок, 13.07.2018 год., во 20 часот да бидете дел од случувањатс на културното лето “Три круши 2018”. На истоимената локација, во селото Драчево, концерт ќе одржи Искра Трпева. Влезот е бесплатен!

Повеќе: Вечерва Искра Трпева на "Три круши 2018"

Реакција на Општина Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

Во насока на објективното информирање на јавноста, а пред се’, жителите на Општината Кисела Вода, сакаме да реагираме на неколкуте прилози кои беа објавени на одредени веб портали, без притоа Општината да биде контактирана со било какво новинарско прашање, со што, се изнесени бројни невистини и се руши угледот на институцијата.

Имено, наспроти изнесените тврдења за наша незаинтересираност и неактивност околу подобрување на патната инфраструктура, сакаме да ве информираме дека во овој  8-месечен период Општина Кисела Вода  асфалтираше 12 000 квадратни метри, додека со павер елементи поплочи 1000 квадратни метри.

Повеќе: Реакција на Општина Кисела Вода

Известување од Општина Кисела Вода во врска со Центарот за превенција и третман на зависности од дроги

Рејтинг на корисник:  / 0

Во врска со реакциите кои пристигнуваат до Општина Кисела Вода за проблемите поврзани со Центарот за превенција и третман на зависности од дроги кој е лоциран во Кисела Вода, сакаме да ја известиме јавноста, а најмногу жителите на овој дел од градот, за динамиката на нашите преземени активности во насока на решавање на ова горливо прашање.

Повеќе: Известување од Општина Кисела Вода во врска со Центарот за превенција и третман на зависности од дроги

Општина Кисела Вода и Црвениот крст-Кисела Вода со проект за помош на граѓаните од високите температури

Рејтинг на корисник:  / 0

Обележано возило на Црвениот крст ќе патролира низ најфреквентните улици во Општина Кисела Вода во деновите кога температурите ќе бидат над 35 степени, до граѓаните ќе се дистрибуира и ќе се дели студена вода за пиење, ќе се даваат медицински совети на оние кои ќе се пожалат на тегоби.

Повеќе: Општина Кисела Вода и Црвениот крст-Кисела Вода со проект за помош на граѓаните од високите температури

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Дел од населба Драчево без вода https://t.co/IFMxedZnAE
18hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda "Соседска патрола" низ Oпштина Кисела Вода за поголема безбедност на граѓаните https://t.co/rXhNry8jkm
O_KiselaVoda Припор и дел од Кисела Вода во петок без вода. Ќе се носи вода со цистерни. https://t.co/KFXsOcVcrZ