Новости

Се собираат податоци за нов уличен и адресен регистар во Општина Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

Нов уличен и адресен регистар, ќе овозможи реализацијата на пилот проектот кој се спроведува во Општина Кисела Вода. Во моментов се врши теренско собирање на адресните податоци кои потоа ќе се складираат во централна база на податоци на стандардизиран начин и дефинирани правила за пристап. 

Повеќе: Се собираат податоци за нов уличен и адресен регистар во Општина Кисела Вода

Утре неколку улици во Кисела Вода без струја

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода информира дека утре во временскиот период од 09:00 до 11:00 часот дел од жителите на ул. “Јустинијан први“ ќе останат без електрична енергија, а во периодот од 08:30 до 10:30 часот без струја ќе бидат и дел од ул. “Петар Драпшин“, дел од ул. “Лав Толстој“ и дел од “Добромир Хрс“. 

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат декa прекините ќе бидат поради закажани технички зафати.

Ваучери за преку 2000 новородени жители на Општина Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 1

Градоначалникот на Општина Кисела Вода денес им додели нови 62 ваучери на семејствата со новороденче од овој дел на градот. Со тоа бројот на доделени ваучери во вредност од 6000 денари, се искачи на 2047.

Повеќе: Ваучери за преку 2000 новородени жители на Општина Кисела Вода

Акција за собирање на кабаст отпад во петок и сабота во општина Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

Акција за собирање на кабаст отпад ќе се одвива во општина Кисела Вода во петок и сабота (28 и 29.07.2017година). Општина Кисела Вода, преку Секторот за Месна самоуправа и социјална заштита во соработка со ЈП Комунална хигиена Скопје при Град Скопје, ќе ги спроведе активностите по сите урбани и месни заедници на територија на општината.

Повеќе: Акција за собирање на кабаст отпад во петок и сабота во општина Кисела Вода

Општина Кисела Вода ќе ја реконструира ул."Христо Татарчев-Крак 6"

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода распиша тендер за реконструкција на кракот 6 на улицата “Христо Татарчев”.

Повеќе: Општина Кисела Вода ќе ја реконструира ул."Христо Татарчев-Крак 6"

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Улиците „Кавалска“ и „Томе Арсовски“ утре без струја https://t.co/OSABwNm7d8
O_KiselaVoda Утре две улици во Кисела Вода без струја https://t.co/BCepAyeMaQ
O_KiselaVoda Јавен оглас за вработување негуватели Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за врабоитување на... https://t.co/cnb4QuZbuw