Новости

Известување од Министерството за труд и социјална политика за одржување на јавна расправа

Рејтинг на корисник:  / 0

Во рамки на Проектот за подобрување на социјалните услуги (ПУСУ Проект) кој се реализира од страна на Министерството за труд и социјална политика со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел зголемување на капацитетите за сместување на деца од предшколска возраст, Општина аплицираше со проект за изградба на нова детска градинка.

Согласно Оперативниот прирачник на проектот и Оперативниот прирачник за администрирање на грантови за изградба на предушилишна инфраструктура Министерството за труд и социјална политика и Општината Кисела Вода,  организираат  јавна расправа со цел информирање на граѓаните и засегнатите страни  за активностите  за изградба на нова градинка и за документот  “Првична ограничена оцена на влијание врз животна средина и социјални аспекти за изградба на нова градинка”во кои се анализирани влијанијата врз животната средина и социјалните аспекти кои ќе произлезат од реализацијата на проектот.

Документот “Првична ограничена оцена на влијание врз животна средина и социјални аспекти” е ставен на јавен увид на веб страните на:Министерството за труд и социјална политика (http://www.mtsp.gov.mk/proekt-za-podobruvanje-na-socijalnite-uslugi.nspx) и на Општина Кисела Вода (http://kiselavoda.gov.mk//).

Јавна расправа организирана од страна на Министерството за труд и социјална политика заедно со Општина Кисела Вода ќе одржи  на ден 09.08.2019 година со почеток во 11 часот во просториите на Општина Кисела Вода (Сала на Совет).

Вашите коментари во однос на  реализацијата на проектот и документот може да ги доставите во рок од 14 дена по одржување на јавната расправа до Наташа Тасевска Стојановска  на  следнава меил адреса  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 Министерството за труд и социјална политика

Проект ,,Топлотен бран - Заштита и превенција на здравјето на граѓаните од високи температури во летниот период"

Рејтинг на корисник:  / 0

Во духот на взаемната соработка Општина Кисела Вода со Општинската организација на Црвен Крст на Општина Кисела Вода го реализира проектот ,,Топлотен бран - Заштита и превенција на здравјето на граѓаните од високи температури во летниот период".

Проектот се реализира со кофинансирање на Општина Кисела Вода од Програмата за 2019 година на Секторот за месна самоуправа и О.О.Црвен крст на Кисела Вода.

Повеќе: Проект ,,Топлотен бран - Заштита и превенција на здравјето на граѓаните од високи температури во летниот период"

Јавен повик за вклучување во Програмата за општинско корисна работа за 2019 година

Рејтинг на корисник:  / 3

Општина Кисела Вода  и оваа година по петти пат ќе учествува во Програмата Општинско – корисна работа со проектот под наслов „ УЧИМЕ, СЕ ВОСПИТУВАМЕ, ДРУГАРУВАМЕ“.

Проектот се реализира врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ, Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и Општина Кисела Вода.

Повеќе: Јавен повик за вклучување во Програмата за општинско корисна работа за 2019 година

Се обновува ООУ ,,Партенија Зографски“ во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски изврши увид во активностите за подобрување на условите на учениците и вработените во ООУ ,,Партенија Зографски“.

Повеќе: Се обновува ООУ ,,Партенија Зографски“ во Кисела Вода

Општина Кисела Вода со помош на Градот Скопје ја уреди својата територија

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода заедно со Градот Скопје спроведе голема акција за уредување на својата територија.

Повеќе: Општина Кисела Вода со помош на Градот Скопје ја уреди својата територија

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Утре ул. Киро Фетак без струја https://t.co/s3wvNho8nX
O_KiselaVoda Во Кисела Вода се одржа Мултимедијален хепенинг на отворен простор https://t.co/5B8VQFyBaA
O_KiselaVoda Награди за најдобрите ученици, спортисти и просветни работници во училиштата и градинките https://t.co/kP5Y15ZpqK