Новости

Општина Кисела Вода врши дезинфекција на улиците, јавните површини, автобуските постојки, фреквентните локации

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода врши дезинфекција на сите улици, јавни површини, на урбаната опрема, детските игралишта, пред поголемите маркети каде има поголема фреквенција на движење, на автобуските постојки на оваа територија...

Повеќе: Општина Кисела Вода врши дезинфекција на улиците, јавните површини, автобуските постојки, фреквентните локации

Во борбата со корона вирусот мобилни тимови ќе им помагаат на ранливите категории граѓани од Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

По дадените препораки од Владата на Република Северна Македонија и Министерството за здравство, за превенција и заштита на здравјето од корона вирусот, скопските општини во соработка со Град Скопје и Црвениот крст на град Скопје, и со поддршка од Пивара Скопје, оформија мобилни тимови, кои додека траат препораките ќе бидат во служба на сите ранливи категории граѓани.  

Повеќе: Во борбата со корона вирусот мобилни тимови ќе им помагаат на ранливите категории граѓани од Кисела Вода

Во Кисела Вода во градинките, основните и средните училишта се врши дезинфекција

Рејтинг на корисник:  / 0

Центарот за јавно здравје спроведува голема акција за дезинфекција во сите детски градинки, основни и средни училишта, лоцирани на територијата на Општина Кисела Вода.

Повеќе: Во Кисела Вода во градинките, основните и средните училишта се врши дезинфекција

Општина Кисела Вода во основните училишта и градинки воведува ротациони дежурства за издавање на потребните потврди и останати документи за оправдано отсуство од работа на родител/старател

Рејтинг на корисник:  / 1

Согласно препораките и мерките за превенција од корона вирусот дадени од Владата на Република Северна Македонија и Министерството за здравство, Општина Кисела Вода во своите основни училишта и градинки воведува дежурства за издавање на потребните потврди и останати документи за оправдано отсуство од работа на родители/старатели. Потврдите и останатите документи ќе се издаваат секој работен ден, во периодот од 11:00 до 14:00 часот.

Повеќе: Општина Кисела Вода во основните училишта и градинки воведува ротациони дежурства за издавање на потребните потврди и останати документи за оправдано отсуство од работа на родител/старател

Советот на Општина Кисела Вода ја одржа 36 пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0

На 36 пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода која се одржа на 12 март, 2020 година, се усвои следниот дневен ред: 

 

Повеќе: Советот на Општина Кисела Вода ја одржа 36 пленарна седница

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa