Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Месни / урбани заедници

Управувањето со територијата на Општина Кисела Вода е организирано преку  15 месни заедници од кои 10 се урбани а 5 се рурални заедници. Ваквиот начин на организирање на локално ниво во Општината овозможува демократско и поефикасно исполнување на граѓанските интереси. 
Во согласност со Статутот на Општината највисок орган на  месните заедници е Советот избран од граѓаните. Тој е составен од 7 до 11 членови со мандат во времетраење од 4 години. За претседател се избира член од редовите на Советот на месната заедница. 
Преку Советот граѓаните можат да даваат иницијативи и предлози кои се од јавен или локален интерес, до надлежните органи во општината. 
Според Статутот граѓаните преку месната самоуправа се грижат за:
- решавање на прашања од комунална инфраструктура за соодветното   подрачје;
- изградба и одржување на објекти од јавен интерес (водоводи, улици, културни домови, спортски објекти и др.);
- заштита на животната средина и природата;
- уредување и одржување на гробиштата во селските населби;
- покренување иницијатива за уредување на просторот;
- организирање културни, спортски, забавни и други манифестации и
- други работи од непосредно секојдневно значење за животот и рабо-
тата на граѓаните.

 

У.З. "Расадник"

Адреса: Христо Татарчев 47 з  локал.2

Претседател: Оливер Алексовски 

Референт: Игорче Арсовски тел: 071 391 250


 

У.З. "11 Октомври-бараки"

Адреса: Ул. Петар Драпшин б.б.

Претседател: Ѓорги Неделковски

Референт: Роза Филиповска тел.  071/391-244


 

 
 

У.З. "11 Октомври-ЗГРАДИ"

Адреса: Ѓорѓи Сугаре 14

Претседател: Сашо Ристовски  

Референт: Елизабета Тасевска тел. 071/391-176


 

 

У.З. "Црниче"

Адреса: Наум Охридски б.б.

Претседател: Кирил Поп Димитров

Референт: Сузана Наумовска Крстевска   тел.        071/391-164


 

 

У.З. "Пржино"

Адреса: Милан Михајловиќ б.б.

Претседател: Светлана Ангелкова

Референт: Сузана Крстевска тел.071/391-164


 

 
 

У.З. "Бирарија"

Адреса: ул.Томе Арсовски бр.49

Претседател: Трајко Трајковски 

Референт: Ванчо Трајковски 072/313-319


 

 
 

У.З. "Цветан Димов"

Адреса: ул.Томе Арсовски бр.49

Претседател- Стојче Јовановски  

Референт-  Слободан Маневски  тел.  072/314-953


 

 
 

У.З. "Кисела Вода"

Адреса: Сава Ковачевиќ б.б.

Претседател: Сашо Матевски

Референт: Марија Захова тел.  071/391-177


 

 

У.З. "Усје"

Ул 5 бб

Претседател: Марјан Андревски

Референт: Гоце Димитриевски тел.  071/391-204


 

 

У.З. "Пинтија"
Адреса: Јабланица б.б.
Претседател: Перица Костовски
Референт: Верица Стојаноска тел: 071 804 474


 

 
 
 

М.З. "Село Драчево"

Адреса: Иван ХаџиНиколов б.б.

Претседател: Перо Стојчевски
Референт: Наташа Анастасовска тел.  071/391-230


 

 У.З "Бобан Трпков" н.Драчево

Адреса: Иван ХаџиНиколов б.б

Претседател: Вукашин Трајковски  

Референт:  тел.071/391-230


 

М.З. "Припор"

Претседател: Ѓорѓија Ацковски 

Референт-Лила Здравеска тел. 071/262-883


 

 

М.З. "Подстаница"

Претседател: Кире Арсовски 

Референт: Александра Силјановска тел: 071 391 237


 

 

М.З. "Стаклара Каменик"

Претседател: Мичо Петковски 

тел : 071 804 474

 


 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa