Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Месни урбани заедници

Управувањето со територијата на Општина Кисела Вода е организирано преку  14 месни заедници од кои 9 се урбани а 5 се рурални заедници. Ваквиот начин на организирање на локално ниво во Општината овозможува демократско и поефикасно исполнување на граѓанските интереси. 
Во согласност со Статутот на Општината највисок орган на  месните заедници е Советот избран од граѓаните. Тој е составен од 7 до 11 членови со мандат во времетраење од 4 години. За претседател се избира член од редовите на Советот на месната заедница. 
Преку Советот граѓаните можат да даваат иницијативи и предлози кои се од јавен или локален интерес, до надлежните органи во општината. 
Според Статутот граѓаните преку месната самоуправа се грижат за:
- решавање на прашања од комунална инфраструктура за соодветното   подрачје;
- изградба и одржување на објекти од јавен интерес (водоводи, улици, културни домови, спортски објекти и др.);
- заштита на животната средина и природата;
- уредување и одржување на гробиштата во селските населби;
- покренување иницијатива за уредување на просторот;
- организирање културни, спортски, забавни и други манифестации и
- други работи од непосредно секојдневно значење за животот и рабо-
тата на граѓаните.

 

М.З. "11 Октомври-бараки"

Адреса: Ул. Петар Драпшин б.б.

Претседател: Васил Тасевски

Референт: Елизабета Тасевска тел. 071/391-176

 

М.З. "11 Октомври-тврда градба"

Адреса: Ѓорѓи Сугаре б.б.

Претседател: Зоран Зарев

Референт: Роза Филиповска тел.  071/391-244

 

М.З. "Црниче"

Адреса: Наум Охридски б.б.

Претседател: Петре Стефановски

Референт: Стојка Тасевска тел.  071/391-167

 

М.З. "Пржино"

Адреса: Милан Михајловиќ б.б.

Претседател: Владимир Сребров

Референт: Сузана Крстевска тел.071/391-164

 

М.З. "Бирарија"

Адреса: Томе Арсовски б.б

Претседател: Александар Велески

Референт: Каролина Сенкова тел.  071/391-174

 

М.З. "Цветан Димов"

Адреса: Иван Козаров б.б.

Претседател: Киро Гочевски

Референт: Весна Димова тел.  071/391-170

 

М.З. "Кисела Вода"

Адреса: Сава Ковачевиќ б.б.

Претседател: Перица Трајковски

Референт: Марија Захова тел.  071/391-177

 

М.З. "Усје"

Претседател: Влатко Здравковски

Референт: Гоце Димитровски тел.  071/391-204

 

М.З. "Пинтија"
Адреса: Јабланица б.б.
Претседател: Милош Младеновски
Референт: Славица Илиевска тел.  071/391-214

 

М.З. "Населба Драчево"
Адреса: Ратко Митровиќ б.б.
Претседател: Слободан Анастасовски 
Референт: Наташа Анастасовска тел.  071/391-230

 

М.З. "Село Драчево"

Адреса: Драчевска б.б.

Претседател: Борче Бабунски 
Референт: Александра Силјановска тел.  071/391-237

 

М.З. "Припор"

Претседател:Стојан Здравевски тел.  070/295-542

 

М.З. "Подстаница"

Претседател:Стојановски Ристо
Референт: Игорче Арсовски тел.  071/391-250

 

М.З. "Стаклара Камник"

Претседател: Игор Митревски тел.  070/294-434

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости