Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Буџет 2010

Врз основа на член 36 став 1 точка 2 од Законот за локална самоуправа (”Службен весник на РМ“ број 5/2002), член 28 став 1 од Законот за финансирање на единиците на локална самоуправа (”Службен весник на РМ“ број 5/2002) член 34 од Статутот на општина Кисела Вода (“Службен гласник на град Скопје” бр. 08/05 и "Службен гласник на општина Кисела Вода бр.13/06), Советот на општина Кисела Вода на Дванаесеттата пленарна седница одржана на  24 декември 2009 година, донесе

 

БУЏЕТ
НА ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА
ЗА 2010 ГОДИНА

 

 ОПШТ ДЕЛ

 

Член 1

 

Буџетот на општина Кисела Вода за 2010 се состои од:

 

                  Буџет за 2010 г.                

 

Вкупни приходи                                                       772.443.190  денари          
и тоа: 

 

- тековно-оперативни
   приходи                                                               324.380.190  денари             
- трансфери                                                            144.756.000  денари 
- дотации                                                                231.484.000  денари               
-самофинансирачки                                                 71.823.000  денари               

 

Вкупни расходи                                                     772.443.190  денари          
и тоа:

 

- утврдени намени                                                   770.943.190  денари
- резерви                                                                       1.500.000  денари

 


Член 2

 

 Приходите по извори и видови на приходи и расходите по основни намени и програми се утврдени во консолидираниот биланс на приходите и расходите, билансот на тековно-оперативни расходи, билансот на капитални расходи и планот на програмите за развој на општина Кисела Вода за 2010 година и тоа како што следува:

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa