Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail
  • Орце Ѓорѓиевски ја презеде градоначалничката функција во општина Кисела Вода

  • Орце Ѓорѓиевски и новите советници во општина Кисела Вода ги добија уверенијата за своите мандати

 

 

Насловна

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи петтата пленарна седница

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи петтата пленарна седница на 30 декември 2021 година (четврток) со почеток во 12:00 часот, со следниот дневен ред: 

-Усвојување на Записникот од 3-та пленарна седница

1. Предлог-Програма (Ф) урбано планирање на Општина Кисела Вода за 2022 година;

2. Предлог-Развојна Програма (Ф1А) урбанистичко планирање, урбанистичко - планска документација, урбанистичко – проектна документација и општ акт;

3. Предлог-Програма  (J) – комунални дејности  на Општина Кисела Вода за  2022 година;

4. Предлог-Развојна Програма - Програма од надлежност ЈАА- Изградба на јавно осветлување на територија на општина Кисела Вода за 2022-2024 година;

5.Предлог-Развојна Програма - Програма од надлежност ЈДБ -  Реконструкција, санација и изградба на улици, пешачки патеки и мостови на територија на Општина Кисела Вода за 2022-2024 година;

6. Предлог-Развојна Програма - Програма од надлежност ЈЕБ- Изградба на простор за паркирање, изградба на нов објект-катна гаража во населба Драчево во Општина Кисела Вода за 2022-2024 година;

7. Предлог-Развојна Програма - Програма од надлежност ЈНА-Изградба на урбана опрема на територија на Општина Кисела Вода за 2022-2024 година;

8. Предлог-Развојна Програма - Програма од надлежност ЈГБ- Изградба на системи за водоснабдување на територија на Општина Кисела Вода за 2022-2024 година;

9. Предлог-Развојна Програма - Програма од надлежност ЈГВ- Изградба на бунари за техничка вода на територија на Општина Кисела Вода за 2022-2024 година;

10.Предлог-Развојна Програма - Програма од надлежност ЈИВ- Изградба на системи за отпадни води на територија на Општина Кисела Вода за 2022-2024 година;

11. Предлог-Програма  Г1 - за локален економски развој  со Подпрограма ГДО – проекти за енергетска ефикасност на Општина Кисела Вода за 2022 година;

12. Предлог-Програма  (Н1) основно образование и Програма (НА) основно образование  - капитални трошоци за 2022 година;

13. Предлог-Програма за култура (К4) за културни манифестации и творештво – Предлог-Програма (КА) за културни манифестации и творештво (Капитални трошоци) и Предлог-Програма за работа на Дом на култура КВК Скопје за 2022;

14. Предлог-Програма (ЛО) - спорт и рекреација за 2022 година и Предлог-Програма на Јавното претпријатие за стопанисување со спортски сали и спортски објекти  ``Кисела Вода КВ`` за 2022 година;

15. Предлог-Програма од надлежност В  -Предучилишно воспитување и  Програма ВА - Предучилишно воспитување -капитални трошоци за 2022 година;

16. Предлог-Програма за месна самоуправа (капитални расходи ) – (ДАО)   - Подпрограма за месна самоуправа – тековно оперативни расходи (Д1О) на Општина Кисела Вода  за 2022 година;

17. Предлог-Програма (Р) заштита на животната средина и природа на Општина Кисела Вода за 2022 година;

18. Предлог-Програма (Џ 10) за родова еднаквост во Општина Кисела Вода за 2022  година;

19. Предлог - Програма за активностите на Општина Кисела Вода во областа  за заштитата и спасувањето на граѓаните и материјалните добра за 2022 година;

20. Предлог – Програма за начинот на извршување на обврските на Општина Кисела Вода од областа на одбраната во 2022 година;

21. Предлог – Програма за работа на Советот на Општина Кисела Вода за 2022 година;

22. Предлог-Развојна Програма, Програма од надлежност ЕАО – капитални трошоци на општина, Развојна програма ЕАА - имплементација на нов истем за управување со документи во Општина Кисела Вода - Програма на сектор за управување со човечки ресурси и информатичка технологија;

23. Предлог-Развојна Програма, Програма од надлежност ЕАО – капитални трошоци на општина, Развојна програма ЕАБ – надградба и одржување на ГИС апликативно решение во Општина Кисела Вода - Програма на сектор за управување со човечки ресурси и информатичка технологија;

24. Предлог-Одлука за ставање вон сила на Развојна програма, Програма НА – основно образование (капитални расходи) доградба на објект – ООУ „Невена Георгиева Дуња“ Општина Кисела Вода за 2021-2022 година;

25. Предлог-Одлука за ставање вон сила на Развојна програма, Програма од надлежност В-Предучилишно воспитување - капитални трошоци, изградба на нов објект – детска градинка во населба 11 октомври згради за 2019-2021 година;

26. Предлог-Буџет на Општина Кисела Вода за 2022 година;

27. Предлог-Одлука за утврдување на вредност на бодот за платите на државните службеници за 2022 година;

28. Предлог-Одлука за извршување на Буџетот на општина Кисела Вода за 2022 година;

29. Предлог-Одлука за утврдување надоместок на членовите на Општинска изборна комисија – Кисела Вода и избирачките одбори на подрачјето на Општина Кисела Вода за извршената работа во подготовката и спроведувањето на локалните избори одржани во 2021 година;

30. Предлог-Правилник за измени и дополнување на Правилник за критериумите и постапката на доделување  на средства од буџетот на Општина Кисела Вода за финансирање на програмски активности на здруженија и фондации кои извршуваат јавен интерес и се одржуваат на територија на општина Кисела Вода бр.09-5393/10 од 12 јули 2019 година;

31. Предлог - Одлука за одобрување средства како еднократна парична помош на Велика Јовановска;

32. Предлог - Одлука за одобрување средства како еднократна парична помош на Анета Јовановска;

33. Предлог - Одлука за одобрување средства како еднократна парична помош на Искра Гашевска;

34. Советнички прашања;

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

 

 

 

   

 

 

 

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa