Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Буџет 2006

Врз основа на член 36 став 1 точка 2 од Законот за локална самоуправа ("Службен весник на Р.М."бр.5/2002), член 28 став 1 од Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа ("Службен весник на Р.М."бр. 61/2004 и 96/2004) и член 34 од Статутот на Општина Кисела Вода ("Службен гласник на Град Скопје бр. 08/05), Советот на Општина Кисела Вода на Шеснаесетата седница одржана на 29.12. 2005 година, донесе

 

Б У Џ Е Т

на Општина Кисела Вода за 2006 година

 

Член 1

 

Буџетот на Општина Кисела Вода за 2006 година се состои од:

 

Вкупни приходи и тоа:                                                   292.867.931,00 денари

 

- тековно-оперативни приходи                                   188.333.000,00   денари;

 

- трансфери                                                                       31.267.000,00  денари

 

- наменски дотации                                                          27.368.001,00  денари;

 

- самофинансирачки активности                                    45.899.930,00  денари;

 

 

 

Вкупни расходи и тоа                                                     292.867.931,00  денари

 

- утврдени намени                                                          291.367.931,00  денари;

 

- резерви                                                                               1.500.000,00 денари;

 

 

 

Член 2

 

Приходите по извори и видови на приходи и расходите по основни намени и програми се утврдени во консолидираниот биланс на приходите и расходите, билансот на тековно-оперативни расходи и билансот на капитални расходи на Општина Кисела Вода  за 2006 година и тоа како што следува:

 

 

 

Член 3

 

Буџетот на Општина Кисела Вода  за 2006 година влегува во сила осмиот ден од денот на објавувањето во "Службен гласник на Град Скопје", а ќе се применува од 1 Јануари 2006 година.

 

 

 

 

 

 

 

Број 07-4780/2

 

29 декември 2005 гоидна

 

С к о п ј е

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa