Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи Дваесет и втората пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0
НајлошоНајдобро 

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи Дваесет и втората пленарна седница на 13 март  2019 година (среда) со почеток во 12:00 часот, со следниот дневен ред:

-Усвојување на Записникот од 21-та пленарна седница

1.Годишен Извештај (информација) за работа на Полициска станица од општа надлежност ,,Кисела Вода,, за 2018 година;

2.Квартални извештаи К1,К2 и К3 за  четвртиот квартал од 2018 година – К1-квартален извештај за извршување на Буџетот на Општина Кисела Вода за  извештајниот период (кумулативно) за квартал од 01.01.2018 година до 31.12.2018 година; -К2-квартален извештај за достасани ненамирени обврски на Општина Кисела Вода, -К3-квартален извештај за промените на состојбата за секое задолжување на општините и јавните претпријатија основани од општините;

3.Усвојување на Годишен извештај на Општина Кисела Вода за 2018 година, со:

-Завршна сметка на Буџетот на Општина КиселаВода за  2018 година;

-Извештај за побарувањата и за обврските на Општина Кисела Вода, содржани во Завршната сметка на Општина Кисела Вода за 2018 година;

-Извештај за реализација на блок дотации на Општина Кисела Вода во 2018 година;

-Извештај од одговорниот сметководител за точноста и веродостојноста на годишната сметка на Општина Кисела Вода за 2018 година;

4.Годишен извештај за користење на средства од резервите на Општина Кисела Вода во 2018 година;

5.Предлог-Буџетски календар на Општина Кисела Вода за 2019година;

6. Предлог-Одлука за усогласување на намената наградежното земјиште на КП 8733 и КП 8664 КО Драчево 2 во согласно со намената на бесправниот објект;

7.Предлог-Одлука за ставање вон сила на Одлуката за утврдување на потребата од размена на градежно земјиште во сопственост на Република Македонија со градежно земјиште во сопственост на физичко лице на кое е предвидено изградба на објект од јавен интерес од локално значење –Ново проектирана улица 3, според Деталниот урбанистички план Стакларница со Број 09-3736/5 од 20 мај 2015 година донесена од страна на Советот на Општина Кисела Вода;

8. Предлог-Одлука за сопствено учество на Општина Кисела Вода за набавка на товарно возило-кипер;

9. Советнички прашања;

Седницата ќе се одржи во големата сала за седници, во барака 7, Општина Кисела Вода.

Додај коментар


Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa