• Пакетчиња за дечињата од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

  Во пресрет на новогодишните празници, градоначалникот Филип Темелковски ги посети учениците од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

 • Конституиран новиот совет на Општина Кисела Вода

  Советот на општина Кисела Вода ја одржа првата конститутивна седница и на истата беа верификувани мандатите на 23 - те нови советници на општината.

 • Започнаа приемните денови кај Градоначалникот Темелковски

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски денес започна со средби со граѓани, невладини организации и граѓански здруженија во својот кабинет.

 • Финализираше целосната реконструкција на Паркот Шопен

  Општина Кисела Вода изгради две нови детски игралишта во Паркот Шопен.

 

 

Насловна

Советот на општина Кисела Вода ја одржа 53-та пленарна седница

На 53-та седница на Советот на општина Кисела Вода која се одржа денеска 04.07.2017 година, беа усвоени следните точки: 

-Усвојување на Записникот од 52-та пленарна седница на Советот

1.Предлог - Одлука за престанок на мандатот на членот на Советот на општина Кисела Вода Дарко Каевски

2.Предлог - Решение за верификација на мандат на член на Советот на општина Кисела Вода, со извештај од комисијата на мандатни прашања, избори и именувања.

3.Годишен извештај за спроведување на Програмата за развој на Скопски плански регион за 2016 година;

4.Годишен извештај за работењето на Центарот за развој на Скопски плански регион за 2016 година;

5.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12369/1 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

6.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12368/1 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

7.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12269 и КП 12438/2 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

8.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12368/4 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

9.Предлог-Одлука за усогласување на намените на земјиштето и објектите во КП 12367/1 КО Драчево 2, во идната урбанистичко-планска документација;

10.Предлог-Одлука за утврдување правен статус на бесправни објекти за кое може да се изврши усогласување на намените во ДУП Стакларница, Четврт Ј19, Општина Кисела Вода;

11.Иницијатива за отворање на нова градска автобуска линија која би поврзала општина Кисела Вода со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Скопје и Бит пазар;

12.Давање согласност на годишниот план за измена и дополнување на годишниот план за вработување за 2017 година на општина Кисела Вода;

13.Предлог - Одлука за одобрување средства како еднократна парична помош на Дарко Гиговски;

14.Советнички прашања

 

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

 

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda По Бени Нон Стоп, вечерва на Три Круши Блага Петреска и Ѓоко Дончев https://t.co/HqdFdnfLlP
5hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Синоќа одличен концерт на Миле Кузмановски, вечерва Бени и Нон Стоп на "Три Круши 2018" https://t.co/tIQFOH6CPf
O_KiselaVoda Миле Кузмановски вечерва на "Три круши 2018" https://t.co/k1rH2axj1R