• Пакетчиња за дечињата од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

  Во пресрет на новогодишните празници, градоначалникот Филип Темелковски ги посети учениците од ПОУ Др. „Златан Сремец“и ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов”

 • Конституиран новиот совет на Општина Кисела Вода

  Советот на општина Кисела Вода ја одржа првата конститутивна седница и на истата беа верификувани мандатите на 23 - те нови советници на општината.

 • Започнаа приемните денови кај Градоначалникот Темелковски

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски денес започна со средби со граѓани, невладини организации и граѓански здруженија во својот кабинет.

 • Финализираше целосната реконструкција на Паркот Шопен

  Општина Кисела Вода изгради две нови детски игралишта во Паркот Шопен.

 

 

Насловна

Општина Кисела Вода објави оглас за материјална поддршка на спортските субјекти кои егзистираат на нејзина територија

Општина Кисела Вода распиша јавен оглас за доделување на матерјална поддршка на спортски здруженија, спортски институции, спортски манифестации и спортски клубови кои егзистираат на нејзината територија.

 

Се повикуваат сите заинтересирани за оваа матерјална поддршка кои со своите програми и активности придонесуваат за развојот на спортот и физичката култура кај децата и младите на територијата на Општина Кисела Вода да аплицираат во предвидениот рок, како би можеле оваа година да го подобрат своето работење. Исто така спортските субјекти кои планираат организација на спортски манифестации на територијата на локалната самоуправа можат да аплицираат.

Имено, рокот за пријавување започна на 31 јануари и трае 5 работни дена, односно заклучно до 06 февруари до 16.30 часот. Пријавите со целокупната документација се доставуваат лично или по пошта на адреса: Општина Кисела Вода, ул. „Петар Делјан“ бр. 17 или во архивата на општината со назнака: Пријава за јавен оглас за материјална поддршка на спортски субјекти и манифестации - Комисија).

Сите заинтересирани за овој јавен оглас пријавата и образецот со упатството за пополнување можат да ги најдат на веб-страната на општината: 

ПРИЈАВА И ОБРАЗЕЦ СО УПАТСТВО

Воедно, доколку на подносителите на апликации за матерјална поддршка им е потребна помош при пополнувањето на пријавата, на 05.02.2018 ден понделник , во 11:00 часот се повикуваат да дојдат во малата сала на Општина Кисела Вода, барака број 8.

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Соломон Паси на средба со градоначалникот Филип Темелковски https://t.co/lV4EYgZBYi
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода во соработка со ХОПС спроведе акција за чистење околу болницата за зависности https://t.co/m46FnThXGT
O_KiselaVoda Денес ул. Пушкинова без вода https://t.co/FWt157W65K

Joomla! Debug конзола

Сесија

Информација за профил

Искористеност на меморија

Барања до базата