• Реновирана спортската сала во ООУ “Св. Климент Охридски” во с. Драчево

  Општина Кисела Вода инвестираше во целосна обнова на училишната сала во од ООУ “Св. Климент Охридски”

 • Францускиот амбасадор ја посети општината

  Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски во својот кабинет оствари работен состанок со амбасадорот на Франција, неговата екселенција, Кристијан Тимоние.

 • Во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ поставена е нова термоенергетска фасада

  Со завршување на градежните активности ООУ Кирил Пејчиновиќ доби нова термоенертетска фасада

 • Општина Кисела Вода сади нови 67 дрва на својата територија

  Општина Кисела Вода започна акција за садење на нови 67 разни видови дрва на повеќе локации на својата територија.

 

 

Насловна

Општина Кисела Вода со мултимедијален хепенинг го одбележа 8 – ми Март, Денот на жената

Во големата сала на Општина Кисела Вода со мултимедијален хепенинг се одбележа 8 - ми Март, Денот на жената.

Одбележувањето на овој голем ден со музички и ритмички точки, со ликовни творби и креативни изработки го збогатија децата од основните училишта и градинки од општината.

Имено, на децата од училиштата и градинките и нивните ментори кои учествуваа на конкурсот кој неодамна на тема: 8 - ми Март, Ден на жената го објави локалната самоуправа претседателот на Советот на Општина Кисела Вода, Дарио Шимиќ заедно со секретарот на Општината, Александар Алексовски  им доделија благодарници и дипломи за најдобрите цртежи и изработки.

Комисијата составена од градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски ги награди ликовните творби и креативни изработки на следните ученици од општинските основни  училиштата и дечињата од двете јавни детски градинки:

ЈДГ „Весели Цветови“

- I место - Клара Нешиќ, ментор Марина Бузалковска

- II место - Димитар Ристов, ментор Анета Младенова Јачовска .

- III место - Христијан Георгиевски, ментор Анета Младенова  Јачовска

ЈДГ „8 Март“

- I место - Ева Бојовска,ментор Милка Јовевска

- II место - Максим Сегер, ментор Наташа Стевковска

- III место - Лана Дајчиновска, ментор Ирена Николовска

Награда за креативна изработка Лука Настовски ,ментор Тања Јовановска

Ликовни творби прва категорија

-  I место - Сашка Ѓорѓиоска IV 3 одделение ООУ „Круме Кепески“ ,ментор Ирена Павлоска

-  I место - Ева Стојчевска IV 2 одделение ООУ „Круме Кепески“ ,ментор Марина Крстевска Ангелова

-  II место - Лука Љотиќ III а одделение ООУ „Рајко Жинзифов“, ментор Весна Стевановска и Светлана Жежовска

- II место - Андреа Спасовска IV а одделение ООУ „Рајко Жинзифов“,ментор Горица Станковска и Елизабета Младеновска.

- III место - Матеа Исовска IIIа одделение ООУ „Рајко Жинзифов“,ментор Весна Стевановска и Светлана Жежовска

- III место - Јована Пешова IVа одделение  ООУ „Рајко Жинзифов“,ментор Горица Станковска.

Ликовни творби втора категорија

-  I место- Елеонора Серафилоска IXв одделение ООУ „Кирил Пејчиновиќ“, ментор Лидија Цакович

 - I место - Ева Карамановска IXб одделение ООУ „Рајко Жинзифов“, ментор Даниел Манасиев

- II место - Калина Митревска VIII1 одделение ООУ „Кузман Јосифовски Питу“,ментор  Лидија Цаковиќ

- II место - Ангела Петрушевска IXв одделение ООУ „Кирил Пејчиновиќ“,ментор Лидија Цаковиќ

- III место - Марија Стаменова IX3 одделение ООУ „Кузман Јосифовски Питу“, ментор  Лидија Цаковиќ

- III место - Анастасија Димитрова IXб одделение ООУ „Партенија Зографски“, ментор Јулијана Арсовска.

Прва категорија креативни изработки

  - I место- Матеј Илиев IV3 одделение ООУ „Круме Кепески“,ментор Ирена Павлоска

-II место - Кара Селовски Iа одделение ООУ „Партенија Зографски“, ментор Ирена Србиновска и Халед Никовски

- III место-Матеа Блажовска IIIб одделение ООУ „Кирил Пејчиновиќ“, ментор Анета Буковалова

- III место- Христина Цветановска IVв одделение ООУ „Рајко Жинзифов“ , ментор Виолета Николин.

Втора категорија креативни изработки

-  I место- Учениците од IX2 одделение од ООУ „Климент Охриски“ ,ментор Биљана Илиева

- II место - Мила Маркоска  IXб одделение ООУ „Рајко Жинзифов“ ,ментор Даниел Манасиев

- III место - Јана Петрушевска VIIб одделение ООУ „Партенија Зографски“, ментор Јулијана Арсовска

- III место - Ева Карамановска  IX одделение ООУ „Рајко Жинзифов“.

 

         

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

Популарни Статии

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Утре ул. Киро Фетак без струја https://t.co/s3wvNho8nX
O_KiselaVoda Во Кисела Вода се одржа Мултимедијален хепенинг на отворен простор https://t.co/5B8VQFyBaA
O_KiselaVoda Награди за најдобрите ученици, спортисти и просветни работници во училиштата и градинките https://t.co/kP5Y15ZpqK