Новости

Реакција на Општина Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 6

Ширењето невистини и манипулации од страна на СДСМ продолжуваат и понатаму. Денешната реакција на ОО СДСМ Кисела Вода на прес-конференцијата на градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец - Алексиќ е само потврда за фактот дека во недостиг на аргументи, неоснованите обвинувања на опозицијата се беспомошно оружје со кое сакаат да го прикријат задоволството на граѓаните на Кисела Вода за сработеното во изминатиот период.

Повеќе: Реакција на Општина Кисела Вода

Отчет на градоначалникот Билјана Беличанец Алексиќ

Рејтинг на корисник:  / 10

Денеска, 21.01.2014 (вторник), градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ, одржа прес конференција на која даде осврт на сработеното во изминативе 9 месеци, откако дојде на чело на општината.  Истакна дека ова беше успешна година, полна  со предизвици, градежни активности и енергична работа, чија реализација немаше да ги даде очекуваните ефекти без големата поддршка и помош од жителите на општината. Потенцираше дека за краток период, имајќи ја и поддршката од централната власт и Градот Скопје, се реализирани преку 40 проекти од инфраструктурата, образованието, културата, социјалната заштита, комуналните дејности и сите области каде општината има надлежности. 

Повеќе: Отчет на градоначалникот Билјана Беличанец Алексиќ

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи 12-та пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 2

Ве известуваме дека дванаесеттата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода ќе се одржи на 24.01.2014 год.(петок)  со почеток во 11:00 часот, со следниот дневен ред:


-Усвојување на Записникот од 10-та пленарна седница;

-Усвојување на Записникот од 11-та пленарна седница;

Повеќе: Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи 12-та пленарна седница

Известување за планирани прекини во дистрибутивниот систем за електрична енергија

Рејтинг на корисник:  / 1

Ве известуваме дека на 17.01.2014 во периодот од 08-15 часот, поради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија на корисниците во тие региони.без снабдување со електрична енергија ќе останат населените места:

- Дел од с.Усје,

-дел од ул. Првомајска(од крстосница со бул. Србија кон Охис)

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Во Кисела Вода одбележани 169 години од смртта на Фредерик Шопен https://t.co/BU62mgfMkD
11hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Денес дел од Кисела Вода без струја https://t.co/KDfxymEbbn
18hreplyretweetfavorite
O_KiselaVoda Во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ поставена е нова термоенергетска фасада https://t.co/bc8NQUCzko