Новости

Покана до медиуми

Рејтинг на корисник:  / 3

Утре, четврток, 13.02.2014, со почеток во 11:00 часот, во просториите на поранешната кино сала  во населба  Кисела Вода, градоначалничката на општина Кисела Вода Билјана Беличанец- Алексиќ, ќе го претстави проектот за комплетна реконструкција на објектот на старото кино во населба Кисела Вода и неговата пренамена во современ културен дом.

 

Повеќе: Покана до медиуми

Конституиран е Совет на потрошувачите во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 2

Конституиран е Советот на потрошувачите, како постојано тело на Советот во Општина Кисела Вода. Неговата задача е да ги застапува интересите и правата на потрошувачите, со што би се подобрил квалитетот на услугите на јавните служби во Општината.

Повеќе: Конституиран е Совет на потрошувачите во Кисела Вода

“ОТВОРЕНО СО КАТАСТАРОТ” за село Драчево

Рејтинг на корисник:  / 2

Во среда, на 12 февруари, во периодот од 09:00 до 18:00 часот,  жителите на село Драчево  ќе можат непосредно пред  преставниците од  Катастарот да ги презентираат своите проблеми  од областа на имотно-правните односи,  барањата за легализација, добивањето на имотните листови. Работните средби со граѓаните ќе се одвиваат во просториите на Центарот за катастар на недвижности-Скопје, на ул. “Дрезденска” бб, (кај Педагошкиот  факултет). Истите, претходно треба да се закажат на телефоните  02/3097-300 и 3097-337 од 10 до 15 часот. Од Агенцијата за катастар на недвижности информираат дека ова е седма година откако оваа институција спроведува контролно-работни посети на катастрите низ Македонија.

Драчево утре без вода

Рејтинг на корисник:  / 2

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје соопшти дека во текот на утрешниот ден, во периодот од 9:30 до 15 часот ќе има прекин  во водоснабдувањето  за корисниците од населбата и селото Драчево.

Повеќе: Драчево утре без вода

Завршени новите пешачки скалила во Црниче

Рејтинг на корисник:  / 4

Завршени се новите пешачки скалила во населбата Црниче. На местото од старите дотраени,  од улицата „Чедомир Кантарџиев“ до улицата „Наум Охридски“ во должина од 110 метри се простираат нови проширени поплочени скалила , со потпорен ѕид,  обложен со кршени павер елементи. Исти вакви скалила, но во должина од 85 метри се протегаат и  меѓу улиците „Партение Зографски“ и „Павел Шатев“.

Повеќе: Завршени новите пешачки скалила во Црниче

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Утре ул. Киро Фетак без струја https://t.co/s3wvNho8nX
O_KiselaVoda Во Кисела Вода се одржа Мултимедијален хепенинг на отворен простор https://t.co/5B8VQFyBaA
O_KiselaVoda Награди за најдобрите ученици, спортисти и просветни работници во училиштата и градинките https://t.co/kP5Y15ZpqK